15°C weather icon

Osjeti čaroliju u Makarskoj: Preko tisuću posjetitelja uživalo na otvaranju Božićnog grada

05.12.2016.

Božićni grad u Makarskoj, sedmi po redu, sinoć je otvoren u velikom stilu – u odličnoj atmosferi i pred mnoštvom posjetitelja koji su napunili Kačićev trg. Naime, iako je šušur u Božićnom gradu uz lagano okupljanje započeo već od 16,00 sati , do koncerta popularne Lane Jurčević, koji je započeo u 19,00 sati na središnjem gradskom trgu, okupilo se preko tisuću i pol posjetitelja.

U prelijepom adventskom ugođaju razgledavala se ponuda Božićnog grada koji i ove godine nudi za svakog ponešto. Posjetitelji su hvalili nove bijele kućice, ali i veći značaj koji je ove godine dan najmlađima: najveći prostor ove je godine dobila radionica Djeda Božićnjaka, no, ostalo je dovoljno mjesta i za ugostitelje, kao i izložbeno-prodajni sajam u sklopu kojega se mogu naći brojni domaći specijaliteti i rukotvorine.


U sklopu programa otkrivene su i jaslice koje su ove godine izradili učenici Osnovne škole Stjepana Ivičevića na čelu s profesoricom Iris Matviko Skender. Unatoč početnom negodovanju dijela javnosti oko lokacije, fotografirajući se ispred jaslica mnogi su komentirali kako su se odlično uklopile u ambijent Mletačke česme. Pak, posebnu pažnju posjetitelja pljenila je nova atrakcija Božićnog grada - kočija Djeda Mraza ispred koje su u redu za fotografiranje stajali i mali i veliki.


– Pozivam vas da se svakog dana družimo u najboljem i najstarijem Božićnom gradu u Hrvatskoj, u jednoj dobroj atmosferi koja će potrajati sve do 6. siječnja, kazao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić  zaželjevši dobrodošlicu posjetiteljima u ime Grada Makarske. Nakon toga su u publiku poletjeli brojni baloni, a veliki vrisak, pogotovo mlađe publike dočekao je izlazak na pozornicu zvijezde večeri Lane Jurčević. Ako je posjetiteljima do tada vjerojatno i bilo malo prohladno, Lana je vrlo brzo zagrijala atmosferu – što atraktivnim izdanjem, što energičnim nastupom uz kojeg je 90-ak minuta Laninog koncerta vjerojatno svima brzo prošlo.


Kao i svake godine do sada, što se moglo vidjeti već od prvog dana, Božićni grad pružit će posjetiteljima raznolik izbor zabavnih, kulturnih, sportskih i ostalih događanja, a svima raspoloženima za kupnju na raspolaganju je bogata ponuda rukotvorina i suvenira, kao i gastronomskih delicija ili tipičnih zimskih poslastica poput kuhanog vina. Najmlađi će kao i svake godine biti zastupljeni radionicom Djeda Božićnjaka, otvorenoj svaki dan od 10 do 20 sati, koja će i ove godine pokušati nadmašiti već tradicionalno obaranje rekorda u najdužoj Božićnoj čestitci u Hrvatskoj, koja je lani dosegla dužinu od 207 metara. Što se tiče programa ovogodišnjeg Božićnog grada, u idućim će se danima najveći naglasak staviti na zabavu najmlađih – tako će ovih dana nastupati Dječji vrtić Grdelin iz Tučepi, dječja predstava Studija Suncokret pod nazivom Slon Bon Ton, vrtići Zvončica i Radost, zatim ŠPK Briljantin i FA Tempet, a malo ‘starija’ ekipa bi mogla doći na svoje u petak navečer kada za posjetitelje Božićnog grada pjevaju Marijan Ban i Diktatori.

 

makarska logo