17°C weather icon

OŠ o. Petra Perice oprostila se od osmaša, desetero proglašeno učenicima generacije

28.06.2012.

29.6.2012.

U Osnovnoj školi o. Petra Perice na maloj svečanosti 28. lipnja podjelom svjedodžbi i uručenjem nagrada oprostili su se od ovogodišnje generacije učenika tri osma razreda, a kojima su razrednici bili Gorana Ribičić (8.a), Marija Prgomet (8.b), Valerija Dobrinić (8.c).
Od 71 učenika s malom maturom u rukama njih čak desetero je Učiteljsko vijeće, a na prijedlog Razrednih vijeća, proglasilo učenicima generacije. Oni su sve godine školovanja završili s odličnim uspjehom te k tome imali zapažene rezultate na najmanje županijskom natjecanju. Ponos generacije je titula koja se dodjeljuje po Statutu škole, a ovogodišnji dobitnik je Josip Biočić (8.a), odlikaš, a za 5,0 uspjeh niz učenika generacije čine iz istog razreda još Stela Iljukić, Mihaela Kotarac, Katarina Matijašević. Katarina Lelas, Mihaela Šarić, Ivan Lučić, Ivana Gilić, Petra Milić, iz 8.b razreda, te Ella Danese iz 8. c razreda.
Njima i svim ostalim učenicima, još 20 je odličnih, 24 su završila vrlo dobrim uspjehom, 16 dobrim i jedan dovoljnim, čestitala je ravnateljica Renata Gudelj. Kazala je kako će ih pamtiti po njihovoj dobroti, marljivosti i svim ostalim ljudskim vrlinama. Vrata škole otvorena su im uvijek za pomoć i savjet.
Osmaši su trenutke svoje generacije zadržali na filmiću koji je osmislio Željko Pašalić. Svaki učenik i razredi tako su zaustavili jedno vrijeme koje će im biti na dohvat ruke uvijek kada ih povuku uspomene na svoju osnovnu na Zelenki.


Piše Jasna Morović
makarska logo