- weather icon

Održano 8. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske

19.05.2008.

20.5.08.

 

Ceremonijom svečanog zatvaranja na Gradskom sportskom centru završilo je 8. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.

 

 

Prvi u ženskoj mladeži i pobjednici natjecanja su predstavnici DVD Breškog Jalševca iz Zagrebačke županija kojima je ovo već četvrta titula na ovom natjecanju. U istoj kategoriji drugo je mjesto pripalo mladeži Desnog Trebarjeva, a treće Svetoj Mariji.
Kod muške mladeži slavio je DVD Gardinovec, drugi je DVD Strahoninec, a treće je mjesto pripalo predstavnicima DVD Josipovac Punitovački. Pobjednici će predstavljati našu zemlju na Vatrogasnoj olimpijadi u Češkoj Republici sljedeće godine.
Napomenimo i kako je od međunarodnih ekipa najbolja bila ona iz Austrije.

 

 


Sudionici su pravo na natjecanje stekli osvajanjem jednog od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima održavanim tijekom prošle godine.
Na državnom prvenstvu sudjelovalo je više od 1600 natjecatelja kroz 115 odjeljenja vatrogasne mladeži od kojih je 111 iz Hrvatske i četiri iz inozemstva: Austrije, Slovenije, Mađarske i BiH.

 

 

Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je od 16. do 18. svibnja 2008. godine u Makarskoj, a organizirala ga je Hrvatska vatrogasna zajednica pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

makarska logo