15°C weather icon

Održana tiskovna konferencija za novinare

13.09.2013.

Osvrt na turističke rezultate do rujna ove godine, podneseni zahtjevi za legalizaciju, kao i druge aktualnosti bile su teme konferencije za novinare koju je jutros održao gradonačelnik Tonći Bilić, zajedno sa zamjenicima Lori Veličković i Miroslavom Družianićem.
Vezano za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata  gradonačelnik je kazao kako je zaprimljen 2341 zahtjev. Od 1. siječnja do danas riješeno ih je 340. na temelju naknade koju ubire grad s ovog osnova uprihodovano je oko 365 tisuća kuna.
Turistička sezona nije završila, ali u Gradu Makarska su detektirali probleme koji se dogodine ne bi smjeli ponoviti ako se želi gostima pružiti kvalitetna usluga i odaslati pozitivna slika. O tome je govorila zamjenica gradonačelnika Lori Veličković. Istaknula je izmjene gradske odluke i javnom redu i miru. U okviru zakonske regulative prilagodit ćemo ono što Grad može tolerirati a vezano je za ugostiteljske objekte, ali poštujući želju građana. Promijenit će se odredbe o sankcijama, te i na taj način stati u kraj svojevoljnom ponašanju pojedinih ugostitelja, naglasila je.
Grad Makarska pomoći će Franjevačkom samostanu u Makarskoj pri sanaciji krova. Naime, krovište je u vrlo derutnom stanju, i razmišlja se o preseljenju Malakološkog muzeja i knjižnice ako se ne spriječi daljnje nadiranje vlage, a rješenje je popravak krova. Imamo dobru suradnju s gvardijanom Franjevačkog samostana, i našom pomoći će Grad sačuvati ono što je moguće. Razgovori idu u tom pravcu da Grad Makarska preuzme i skrbi o Malakološkom muzeju i Pinakoteci, izvjesila je zamjenica Veličković.
Zamjenica Lori Veličković je istaknula kako će Grad naći načina kako obnoviti fasade kuća koje svojim izgledom narušavaju sliku grada. Ujedno, do konca ove godine prostor nekadašnjeg Merkura 5 na Dugišu otvorit će vrata za potrebe u kulturi. Ne samo to, vjerojatno će se iz zgrade Grada izmjestiti Uprava prihoda, i preselit se u Merkur 5. Također se nada da će postići dogovor sa crkvom, a to znači da bi Makarani mogli zimi u ‘staro’ kino.

makarska logo