13°C weather icon

Održana smotra operativnih snaga civilne zaštite Grada Makarske

28.05.2014.

U prostorijama zgrade Grada u utorak je održano smotriranje operativnih snaga civilne zaštite Grada Makarske. Smotriranje je obuhvatilo Postrojbu civilne zaštite opće namjene grada Makarske, Postrojbu civilne zaštite za spašavanje iz ruševina grada Makarske - Tim lake kategorije i Postrojbu civilne zaštite za logistiku grada Makarske.

Odazvalo se 12 pripadnika Postrojbe civilne zaštite opće namjene grada Makarske, 10 pripadnika Postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina grada Makarske i 22 pripadnika Postrojbe civilne zaštite za logistiku Grada Makarske.
Nataša Nazor Jovović, voditeljica Odjela za preventivne i planske poslove upoznala je prisutne pripadnike sa sustavom zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj, zadacima organiziranih snaga civilne zaštite, ustrojem civilne zaštite u Gradu Makarska, te ulogom i zadacima pripadnika postrojbi civilne zaštite opće i specijalističke namjene. Napomenula je da u sljedećem periodu slijedi osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene.
Prisutni pripadnici postrojbi civilne zaštite ispunili su evidencijske kartone, upisan im je raspored u postrojbu civilne zaštite i mobilizacijsko zborište u vojnu knjižicu, te su im podijeljene iskaznice pripadnika civilne zaštite. Pripadnicima postrojbe civilne zaštite opće namjene podijeljeni su reflektirajući prsluci.

makarska logo