4°C weather icon

Održana prezentacija programa „Naš doprinos zajednici“

15.03.2012.

16.3.2012.

U svečanoj dvorani makarske Glazbene škole održana je jučer (15. ožujka 2012.) prezentacija programa „Naš doprinos zajednici“ u organizaciji Zaklade Kajo Dadić i Grada Makarske.
Prezentaciji, koju je vodio Edi Žitnik ispred Zaklade Kajo Dadić, nazočili su predstavnici 20-ak makarskih udruga, ustanova i neprofitnih organizacija.
„Naš doprinos zajednici“program je koji se provodi u četiri dalmatinske županije: Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj. Natječaj koji Zaklada raspisuje u travnju omogućit će udrugama, neprofitnim organizacijama, ustanovama i zakladama da prijave svoje građanske inicijative i natječu se za financijsku potporu u visini do 13.000,00 kn. Voditelj prezentacije Edi Žitnik naglasio je kako Zaklada financira isključivo građanske inicijative, koje se od projekta razlikuju po tome što su inicijative jednokratne akcije koje potiču na aktivizam, poboljšavaju kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici, a vremenski se mora realizirati unutar 3 mjeseca. Natječaj će biti raspisan 16. travnja 2012, a prijave će se primati do 16. svibnja 2012. Prijavljene građanske inicijative moraju se realizirati u periodu od 1. kolovoza do 31. prosinca 2012.
Predstavnici udruga i ustanova iskazali su interes za organiziranjem radionice informiranja i savjetovanja u svezi s prijavama na natječaje za dobivanje financijskih potpora za provedbu svojih projekata, koju će Grad Makarska organizirati u suradnji sa Zakladom Kajo Dadić.


makarska logo