13°C weather icon

Održan drugi po redu Interregionalni kuharski kup europskih regija: Titula najboljeg pripala Splićaninu Toniju Bobanu

22.02.2016.

Drugi po redu Interregionalni kuharski kup europskih regija održan je ovog vikenda u Makarskoj od 19. do 21. veljače. U hotelu Miramare natjecalo se 15 vrhunskih kuhara, među kojima je titulu najboljeg kuhara regije osvojio Toni Boban iz Splita.
Veliko finale odvijalo se u subotu od ranih jutarnjih sati, gdje su natjecatelji podijeljeni u tri grupe pripremali dva jela; za predjelo - jadransku tunu s Kalija i kozice, te glavno jelo od janjećih leđa i svinjskog filea. Natjecatelji su oduševili idejama, recepturama, izvedbom i prezentacijom što je potvrdio i stručni žiri kojeg je predvodio Stevo Karapandža, zajedno sa Hrvojem Zirojevićem, Marijom Lulić, Zoranom Krsteskim, Brankom Ognjenovićem, Aleksandrom Stankovićem i Đorđom Kostićem. Prvo mjesto osvojio je mladi splitski kuhar Toni Boban, drugo mjesto pripalo je Nikoli Mishovskom iz Makedonije, a treće mjesto je osvojio Dragan Šljivić iz Bosne i Hercegovine (prošlogodišnji pobjednik).
U trodnevnom programu ove međunarodne manifestacije gosti su mogli uživati u Dalmatinskoj večeri kušajući tradicionalne namirnice prezentirane na moderan način i večeri Crne Gore koja je ove godine bila gost domaćin, čija su autohtona jela pripremili najbolji crnogorski kuhari, a tradicionalne slastice žene iz Budve. Također, svi zainteresirani mogli su pristupiti stručnim edukacijama nazvanima Master class.
Svoj doprinos ovoj manifestaciji dali su i učenici Srednje strukovne škole Makarska koji su zajedno s članovima SKMER-a i djelatnicima hotela Miramare učinili da sve prođe u najboljem redu.
 

makarska logo