6°C weather icon

Održan «Dan otvorenih vrata» u Vatrogasnom domu

13.05.2008.

15.5.08.


U povodu mjeseca zaštite od požara Dobrovoljno vatrogasno društvo Makarska , kao i svake, i ove je godine organiziralo Dan otvorenih vrata, koji se održao jučer u Vatrogasnom domu, s početkom u 18,30 sati. Cilj toga projekta je upoznavanje građana s radom, djelovanjem i aktivnostima koje su uvijek usmjerene ljudskoj dobrobiti i sigurnosti, ali i ukazivanje na brojne uzroke požara što ih ponajprije izaziva čovjek svojom nepažnjom i nemarom. Nizom pokaznih vježbi vatrogasci su simulirali situacije prilikom interveniranja koje se odvijaju pri idealnim uvjetima.
Projekt Dan otvorenih vrata, osim što je okupio veliki broj građana, ostvario je svoj primarni zadatak - utjecati na povećanje pažnje kod građana u situacijama koje bi mogle biti uzrokom požara. Pokazne vježbe tehničke intervencije na vozilu, spašavanje iz visokih objekata, upotreba aparata za gašenje požara, gašenje zapaljenog vozila, ukazuju na osnovne mjere zaštite od požara koje sami građani mogu poduzeti, ali i zorno prikazuju način na koji se ponašati ukoliko se dovede u opasnost imovina i životi.
Osim demonstracije praktičnih vježbi, upoznavanja s vatrogasnom opremom, razgledavanja vatrogasnih vozila, vatrogasci su građanima dijelili prigodne majice kao i ostale promidžbene materijale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 


makarska logo