6°C weather icon

Odbor za zdravstvo: Nužno osnivanje i uspostava opće bolnice u Makarskoj

25.02.2018.

U sklopu redovitih aktivnosti svoju je radnu sjednicu održao Odbor za zdravstvo – osnivanje Doma zdravlja kojoj su uz predsjednicu Hloverku Novak Srzić nazočili i i članovi Marija Lelas, Jagoda Martić, Viki Puharić i Damir Mendeš.


Iako su članovi izrazili zadovoljstvo činjenicom da je laboratorij konačno dobio voditeljicu, čime su se stekli preduvjeti za ponovno očitavanje nalaza u Makarskoj, još uvijek je puno neriješenh problema zbog kojih novoformirani Odbor, na žalost, ima puno razloga za postojanje: odluka o izdvajanju Doma zdravlja Makarske iz Županijskog doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, koju je Gradsko vijeće usvojilo u rujnu prošle godine, do danas nije uvrštena u dnevni red Skupštine Županije Splitsko-dalmatinske; suradnja sa ravnateljem Županijskog doma zdravlja je nezadovoljavajuća; u makarskoj ispostavi Doma zdravlja još uvijek nije zaposlen novi radiolog, a ni izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti koje su u postupku donošenja, kako je zaključeno na sjednici, ne idu u prilog jedinicama lokalne samouprave. Stoga su članovi Odbora jednoglasni u mišljenju da je nužno zatražiti osnivanje i uspostavu bolnice u Makarskoj, za čim postoji opravdana potreba s obzirom na zemljopisni položaj i turističku orijentaciju.


Odbor za zdravstvo-osnivanje Doma zdravlja u Makarskoj jednoglasno je zaključio da Grad Makarska mora ustrajati u svom zahtjevu za izdvajanjem Doma zdravlja Makarska iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, a zakonodavnoj i izvršnoj vlasti predlaže osnivanje i uspostavu bolnice u Makarskoj.


Članovi odbora kao žurne prioritete su utvrdili zapošljavanje radiologa te otvaranje turističke ambulante u razdoblju od 1. lipnja do 1. listopada 2018.

 

 


 

makarska logo