- weather icon

Od sutra vinjete za turističke autobuse i mini autobuse

26.07.2012.

27.7.2012.

Sukladno zakonskim odredbama, Grad Makarska je 11. srpnja 2012. donio Naputak za zaustavljanje autobusa i kombi vozila za prijevoz turista i izletnika na području grada Makarske.
Naputkom se uređuje način zaustavljanja autobusa i kombi vozila za prijevoz turista i izletnika od strane turističkih agencija, turoperatora i drugih prijevoznika, izlazak i ulazak putnika, uporaba gradskih prometnica i parkiranje istih na području grada Makarske. Problematika reguliranja ove vrste prijevoza, iskrcaja i ukrcaja gostiju i izletnika na području grada Makarske nije do sada razmatrana kao dio prometnog, odnosno komunalnog problema. Provedbom ovog Naputka želimo preuzeti odgovornost i obvezu da veliki broj autobusa i kombi vozila, koji dolaze u naš grad te vrše iskrcaj i ukrcaj turista, isto obavljaju na za to predviđenim mjestima kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala protočnost i sigurnost prometa.
Uz to, omogućili smo autobusima i kombi vozilima slobodan i siguran parking u vrijeme kada ne vrše prijevoz, transfer i sl.
Svi turistički autobusi kao i kombi vozila morat će imati vinjetu, koju će od sutra, po već utvrđenim cijenama, moći kupiti kod djelatnika parking službe Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, a s vremenom i u turističkim agencijama i hotelima.


makarska logo