24°C weather icon

Od 7. do 9. lipnja: Krafting – Makarski kraft Festival donosi 3 dana vrhunske hrane, pića i glazbe

29.05.2019.

Ljubitelj ste festivala te cijenite specijalno pripremljena jela i pića po specijalno pripremljenim receptima? Onda nikako ne smijete propustiti drugi vikend u lipnju kada se u Makarskoj održava Krafting – festival vrhunske hrane, pića i glazbe!

 

Od 7. do 9. lipnja Turistička zajednica grada Makarske priprema vam tri dana bogata vrhunskom gastronomijom i zabavom. U ugodnom ambijentu makarskog parka dr. fra Jure Radića okupit će se vrhunski hrvatski chefovi, domaći i strani pivari te hrvatski proizvođači craft ginova i gastronomskih delicija.

Dobru atmosferu garantiraju popularna imena hrvatske glazbene scene; Vojko V, TBF i Cubismo. Pred gostima i Makaranima, oživjet će i stari zanati, a bit će prilike i kušati tradicionalne delicije lokalnih proizvođača.

Ovogodišnji gost je slavonska regija. Uz pivare gostuju i majstori dobrih zalogaja, kuhari i proizvođači ginova. Tijekom tri dana; od 7. do 9. lipnja (pet., sub., ned.), posjetitelji će moći probati više od 50 različitih vrsta piva, kušati gin-tonike sa sedam različitih domaćih craft ginova, nazdraviti s nagrađivanim rakijama slavonskih ravnica, uživati u okusima craft kave te prisustvovati cooking show-u u popodnevnim satima s gostujućim master-chefovima.

Glazbeni program festivala kreće već od podneva, a uz niz bendova i DJ-eve Imotskog Vinyl Magic Festivala, zvijezde glazbenog dijela programa svakako su splitski TBF i Vojko V, te zagrebački Cubismo. Posjetitelji će također imati priliku čuti i bendove B’s FUNstallation (zagrebački funk-jazz sekstet), Sunnysiders (splitski blues kvartet) i Ciotog (splitski kvintet posvećen irskoj tradicionalnoj glazbi).

Festivalsku atmosferu upotpunit će i niz društvenih igara isprepletenih tradicijom i dobrom zabavom. Najuspješniji će osvojiti neku od tematskih nagrada. Posjetitelji će moći kupiti i vrhunske proizvode sa seoskih imanja i OPG-ova, te autohtone rukotvorine Makarskog primorja.

„Nizom manifestacija koje smo organizirali prošle, nastavljamo i ove godine. Gastronomiju želimo predstaviti turistima kao nezaobilazni dio makarske turističke ponude. To je u svijetu prepoznat trend koji posjetiteljima nudi autohtono iskustvo lokalnih okusa, te osim što upotpunjuje iskustvo turističkog boravka u našem gradu, sugrađanima nudi mogućnost uživanja u delicijama gostujućih kuhara, pivara i destilerija. Kroz takve se manifestacije nudi mogućnost afirmacije i lokalnim proizvođačima i smjerokaz za lakši pristup turističkom tržištu. Kako bi našim gostima predstavili i druge krajeve naše prelijepe domovine, ove smo godine u goste pozvali naše prijatelje iz Slavonije. Oni će nam predstaviti najbolje gurmanske proizvode slavonskih ravnica. Stoga pozivam sve ljubitelje vrhunske gastronomije iz Dalmacije, ali i šire, da nam se pridruže u ovom jedinstvenom doživljaju u gradu podno Biokova i podrže ovaj iskorak koji prati turističke trendove tzv. ‘iskustvenog turizma’ u Europi, ali i svijetu. Mi ćemo se potruditi da se vratite kući s nezaboravnim iskustvima i uspomenama na odličnu zabavu i senzacionalne okuse“, poručuje Hloverka Novak-Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarske.

Detaljan program festivala i raspored događanja potražite na Facebook stranici www.facebook.com/krafting.makarska/

 

makarska logo