0°C weather icon

Od 3. do 8. listopada: Makarska domaćin Revije dječjeg filmskog stvaralaštva i Konferencije o pravima djece u okviru medijske pismenosti

01.10.2016.

Makarska je nakon više od tri desetjeća, točnije nakon 32 godine, ponovno domaćin najstarije manifestacije dječjeg fimskog stvaralaštva.


U organizaciji udruge Dokuma i Hrvatskog filmskog saveza, pod pokroviteljstvom Grada Makarske, TZ grada Makarske, Hotela Makarska d.d., HAVC-a, HZTK-a, te u suradnji s Udrugom Sunce i Savjetovalištem Lanterna, u Makarskoj će se od 5. do 8. listopada održati 54. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Na reviju je prijavljeno ukupno 195 filmskih radova djece iz hrvatskih osnovnih škola, dok je nakon provedene selekcije ulazak u službenu konkurenciju potvrđen za ukupno 83 rada. Osim toga, Hrvatski filmski savez organizirat će i Regionalnu konferenciju o pravima djece u okviru medijske pismenosti koja će se održati u hotelu Rivijera od 3. do 6. listopada, a na kojoj će sudjelovati predstavnici svih zemalja regije koje se bave filmskim stvaralaštvom djece – Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Makedonije, Albanije i Hrvatske.


Sve projekcije održavaju se u hotelu Rivijera, a ulaz je slobodan.
Svečano otvaranje 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i prva revijska projekcija održat će se u srijedu 5. listopada s početkom u 20,00 sati.
 

makarska logo