15°C weather icon

Objavljen natječaj IPA "Podrška programima OCD-a u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine"

28.05.2013.

 

U sklopu IV. komponente IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala", prioritetna os 5: Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje, mjera 5.2. Jačanje uloge organizacija civilnoga društva za društvenoekonomski rast i razvoj demokracije, objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava (grant shema) "Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine".
Jačanje uloge OCD-a (organizacija civilnog društva) u kontekstu razvoja ljudskih potencijala stvara mogućnost da se djeluje kao katalizator zapošljivosti onih koji su udaljeni od tržišta rada, kao što su osobe s invaliditetom, mladež u riziku, starije osobe u potrebi, nisko obrazovane osobe, migranti, geografski izolirane skupine, dugotrajno nezaposleni, osobe kojima prijeti siromaštvo, osobe iz segregiranih romskih naselja, žrtve kaznenih djela, ovisnici o alkoholu/drogama, bivši zatvorenici, itd.
 
Smjernice za prijavitelje kao i cjelokupna natječajna dokumentacija za dodjelu bespovratnih sredstava dostupna je na sljedećem linku-  http://civilnodrustvo.hr/category/102/subcategory/126/3373
 
Rok za podnošenje sažetka projektnog prijedloga je 28. lipnja 2013.

 

makarska logo