13°C weather icon

Obilježen Dan državnosti RH

24.06.2009.

26.6.09.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske (kojeg obilježavamo 25. lipnja), u srijedu 24. lipnja 2009. prigodno su položeni vijenci na gradskim spomenicima i zapaljene svijeće za sve koji su svoje živote dali za stvaranje neovusne Republike Hrvatske. Vijence su na Gradskom groblju Svetog križa, Spomeniku hrvatskom branitelju te Spomeniku prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu položili predstavnici Grada Makarske, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, u nazočnosti političkih stranaka, Udruge 156. brigade HV-a, policije, crkve, vojske, medija te gradskih ustanova. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek na Gradskom groblju Svetog križa podsjetio je nazočne o važnosti obilježavanja Dana državnosti, te sve nazočne pozvao da minutom šutnje odaju počast svim preminulima.
Molitvu je kod Središnjeg križa predvodio don Ante Prnjak. U hotelu Meteor održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske, na kojoj se prigodnim riječima obratio predsjednik dr. Damir Mendeš. Sjednicu je uveličao i nastup Ženskog zbora Makarska. U večernjim satima upriličena je i Sveta misa za Domovinu u Katedrali Sv. Marka, koju je predvodio mons. Pavao Banić.
U četvrtak na sam blagdan, PŠRD Arbun, u je svojim prostorijama organizirao prigodnu feštu za sve građane u povodu Dana državnosti. Građane je zabavljala klapa Srdela, a nije nedostajalo ni ića ni pića. U večernjim satima, na Kačićevom trgu održan je i prigodni nastup orkestra Gradske glazbe Makarska i mješovitog zbora Napredak.

makarska logo