6°C weather icon

Obilježavanje Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama

23.11.2010.

24.11.2010.

25. studenoga u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama.
Prema odluci Ujedinjenih naroda, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se na dan kada je 25.studenog 1960. diktator Dominikanske Republike Rafael Trujillo dao ubiti sestre Mirabel.
Gradsko vijeće Grada Makarske na sjednici održanoj 22. travnja 2010. godine donijelo je rješenje o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova u gradu Makarskoj čiji je cilj i zadatak promicanje ravnopravnosti spolova i afirmacija žena u lokalnoj zajednici, posebice u političkom i javnom životu, ženskom poduzetništvu, obrazovanju i kulturi, profesionalnom i stručnom usavršavanju, promicanju zdravstvene i socijalne sigurnosti žena te sprječavanju svih oblika njihove diskriminacije.
Makarsko Povjerenstvo u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja izradilo je informativni letak, koji će se sutra dijeliti građanima Makarske, a moći će se uzeti i na porti zgrade Grada.
Također, na lokalnom Radiju Makarska rivijera o borbi protiv nasilja nad ženama govorit će policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i obradu kriminaliteta Vjeran Alilović, s početkom u 10,30 sati.

makarska logo