0°C weather icon

Obilježavanje 4. obljetnice smrti makarskog kroničara: U petak u 11,00 sati otkrivanje spomen-ploče na obiteljskoj kući prof. Petra Puharića

06.01.2016.

Grad Makarska i ove će godine 8. siječnja(petak) obilježiti godišnjicu smrti najpoznatijeg makarskog kroničara i dugogodišnjeg prosvjetnog i kulturnog djelatnika prof. Petra Puharića. U 10,30 sati delegacija Grada položit će vijenac na njegov grob, a u 11,00 sati bit će otkrivena spomen-ploča na Puharićevoj obiteljskoj kući čime mu se Grad Makarska bar jednim dijelom želi odužiti za njegov društveni rad.
Prof. Petar Puharić desetljećima je gradio povijest makarskog školstva i kulturne scene. Bio je ravnatelj Srednje škole, jedan od osnivača lokalnog lista Makarska rivijera, a neizbrisiv trag ostavio je u nekadašnjem Centru za kulturu i Gradskoj glazbi. Kruna njegovog spisateljskog rada su Zavičajne uspomene, pet knjiga kojima je zauvijek sačuvao od zaborava život stare Makarske i njezinih stanovnika.
Dobitnik je i dvije vrijedne nagrade: Nagrade Grada Makarske i najviše državne nagrade u znanosti i obrazovanju Ivan Filipović.

 

8. siječnja 2016. (petak)

10,30 sati - Polaganje vijenca na grob prof. Petra Puharića / Gradsko groblje Sv. Križa
11,00 sati – Otkrivanje spomen- ploče na obiteljskoj kući prof. Petra Puharića
/ Ulica slikara Gojaka br. 18
 

makarska logo