33°C weather icon

Obavijest roditeljima: Za učenike osnovnih škola i ove godine besplatni udžbenici, radne bilježnice i obrazovni materijal

21.07.2020.

Već treću godinu zaredom za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području grada Makarske osigurani su besplatni udžbenici, radne bilježnice i drugi obrazovni materijal, koji će ih na početku školske godine 2020./2021. dočekati u klupama.

 

Zaključak o kupnji radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Grada Makarska u školskoj godini 2020./2021. donesen je u srpnju ove godine, a Grad Makarska je u svom proračunu za provedbu ove mjere osigurao 1.000.000,00 kuna. Zbog kurikularne reforme u financiranje se uključilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem smanjenja troškova jedinicama lokalne samouprave.

 

Podsjetimo, Grad Makarska je u lipnju 2018. godine po prvi put donio Odluku o kupnji udžbenika, radnih bilježnica i zbirki zadataka u Gradu Makarskoj kao jednu u nizu mjera kojom gradska vlast  sustavno radi na poboljšanju socijalne i demografske slike grada.

makarska logo