21°C weather icon

Obavijest roditeljima: Svim učenicima osnovnih škola u Makarskoj besplatni udžbenici, zbirke zadataka, radne bilježnice i udžbenici za izborne predmete

26.07.2019.

Svi učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području grada Makarske i ove će godine imati besplatne udžbenike, zbirke zadataka, radne bilježnice i udžbenike za izborne predmete koji će učenike prvog dana nove školske godine 2019./2020. dočekati u klupama.

Odluka o kupnji udžbenika, radnih bilježnica i zbirki zadataka u Gradu Makarskoj donesena je po prvi put u lipnju prošle godine i jedna je u nizu mjera kojom gradska vlast  sustavno radi na poboljšanju socijalne i demografske slike grada. Udžbenici koje je Grad Makarska kupio prošle godine vraćeni su školama i bit će korišteni i u novoj školskoj godini.

Zbog kurikularne reforme, ove godine se, uz Županiju Splitsko-dalmatinsku, u financiranje uključilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (svi udžbenici prvih i petih razreda i 3 udžbenika za učenike sedmih razreda), te na taj način smanjilo troškove jedinicama lokalne samouprave koje su od ranije započele sa provođenjem ove mjere.

 

makarska logo