9°C weather icon

Obavijest roditeljima: Danas počinje podnošenje zahtjeva za sufinanciranje troškova nabave školskih udžbenika

22.08.2016.

Od danas se putem obrasca koji objavljujemo na našim internetskim stranicama mogu podnijeti zahtjevi za sufinanciranje školskih udžbenika učenika osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Makarske.

 

Za dodatne informacije svi zainteresirani mogu se obratiti Marini Andačić Krivić, savjetnici za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj telefona: 021 / 608-433 ili osobno u zgradi Grada, soba br. 5.


Podsjetimo, sukladno Odluci gradonačelnika Grada Makarske Tonćija Bilića, pravo na sufinanciranje udžbenika ostvarit će sljedeće kategorije: učenici iz obitelji s dvoje (2) ili više školske djece (isključivo djeca koja pohađaju osnovnu i srednju školu); učenici čija su oba roditelja nezaposlena ili je samohrani roditelj nezaposlen; učenici s teškoćama u razvoju; učenici čiji je jedan roditelj zaposlen, a ispunjava uvjet prihoda na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske.

 

Financijska pomoć roditeljima učenika osnovnih škola, po učeniku, iznosit će 300 kuna od 1. do 4. razreda, odnosno 500 kuna od 5. do 8. razreda.

 

Zahtjev za sufinanciranje troškova nabave školskih udžbenika, kao i Odluku o sufinanciranju nabave školskih udžbenika možete pronaći na linkovima ispod:

 

Zahtjev za sufinanciranje troškova nabave školskih udžbenika


Odluka o sufinanciranju nabave školskih udžbenika
 

makarska logo