14°C weather icon

Novi predsjednik makarske HVIDR-e je Ivan Glibota

28.10.2009.

29.10.09.


Novi predsjednik makarske HVIDR-e je Ivan GlibotaIzborna i izvještajna skupština makarske HVIDR-e održana je u srijedu 21. listopada u dvorani Glazbene škole. Na skupštini je bilo nazočno 48 članova od 170 koliko ih ima makarska Hvidra. Nakon pozdravne riječi dosadašnjeg predsjednika Gorana Staničića izabrana su tijela koja su vodila skupštinu.

Izvješća o radu
U izvješću o radu Staničić je naveo kako je on kao predsjednik sa suradnicima provodio sve aktivnosti koje su programom bile planirane. «Stanje u županijskoj HVIDR-i je katastrofalno. Čak sam htio zamrznuti naše članstvo dok se situacija ne sredi. Ipak, sve poteze vezane za ovu problematiku ostavljam budućem predsjedniku», rekao je Staničić. Uz to pojasnio je gdje se trenutno stalo s izgradnjom stanova za invalide. «Riješeno je vlasništvo nad zemljom gdje će se graditi zgrada sa stanovima. Napravljen je i projekt same zgrade. Krenuli smo u dobivanje lokacijske dozvole. Kako čujem, mi smo na redu za izgradnju 2010. godine i izgleda da će to tako i biti», završio je Staničić.
Izvješće o financijskom stanju podnio je Miljenko Ćapin iz čega je vidljivo da su temelj rada HVIDR-e sredstva iz proračuna Grada Makarske. Ostale općina s Primorja simbolički, a neke niti tako ne sudjeluju u financiranju HVIDR-e.

Rasprava i izbor novih čelnika
Rasprave na izvješće dosadašnjeg predsjednika i na financijsko izvješće nije bilo. Damir Zukić je kao potpredsjednik županijske Hvidre pojasnio da je ona na razini županije SD nelegalna zbog neusklađivanja statuta s HVIDR-om na razini države. Uz to za ovakvo stanje je optužio sadašnjeg predsjednika koji,mišljenja je, ništa ne čini da se situacija sredi.
Na kraju skupštine prišlo se izboru novog predsjednika i dopredsjednika te novog Nadzornog odbora. Nakon kandidature, gdje je bilo dosta nećkanja, prišlo se glasovanju.
Za predsjednika makarske Hvidre izabran je Ivan Glibota, a za potpredsjednika Damir Zukić.

U Nadzorni odbor izabrani su:
Boro Radić, Miro Radojković, Jure Prgomet, Miljenko Ivanković i Slobodan Ravlić.

Za županijsku skupštinu izabrani su:
Ivan Glibota, Goran Staničić i Miro Radojković.

Za Sabor HVIDR-e izabrani su:
Ivan Glibota i Damir Zukić.
makarska logo