7°C weather icon

Nova porezna reforma: Gradonačelnik na sastanku sa ugostiteljima obećao smanjenje poreza na korištenje javno-prometnih površina

18.11.2016.

Gradonačelnik Tonći Bilić jutros je u gradskoj vijećnici održao sastanak sa članovima Udruženja obrtnika Makarska. Tema sastanka bila je prijedlog nove porezne reforme kojom bi se porez na usluge u ugostiteljstvu sa sadašnjih 13% posto, od početka 2017. godine, popeo na vrtoglavih 25 %.

Na sastanku su članovi udruženja obrtnika na čelu sa Stjepanom Sliškovićem izrazili zabrinutost najavljenom poreznom reformom koja će, kako tvrde, dovesti do gašenja velike većine ugostiteljskih obrta. Dosadašnja stopa poreza koju su plaćali, 13 %, za njih je bila prihvatljiva, a usvajanje nove reforme bilo bi „nož u leđa“ za većinu i kraj rada u ugostiteljstvu.

Gradonačelnik Tonći Bilić obećao je ugostiteljima maksimalnu podršku u skladu sa svojim mogućnostima te najavio konkretnu pomoć u vidu smanjenja poreza na korištenje javno-prometnih površina već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Članovi Udruženja obrtnika Makarska izvijestili su gradonačelnika o njihovom sudjelovanju na prosvjedu protiv usvajanja nove porezne reforme te najavili odlazak na prosvjed u Istru koji će se održati početkom sljedećeg tjedna.

Na inicijativu članova Udruženja obrtnika Makarska razgovaralo se o mogućnostima Grada da sufinancira njihov odlazak na prosvjed protiv povećanja stope PDV-a u Istri.

makarska logo