27°C weather icon

Noć muzeja u petak 30. siječnja: Bogati program u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka

28.01.2015.

'PALETA STAROG SLIKARA' – LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU ( 18,00 – 20,00 sati )
Voditelji: Ana Polić Pavlinović, Ivana Glibota Pandžić i Toni Bilić

Kroz radionicu djeca će dobiti priliku upoznati se s koloritom kojega je u svom slikarskom radu koristio makarski slikar Antun Gojak. Po predlošku originalne palete Antuna Gojaka iz osamdesetih godina 20. st., sudionici radionice će istraživati slikareve najdraže boje.

'PREZENTACIJA ISTRAŽIVANJA U PARKU PRIRODE BIOKOVO' (18,00 -24,00 sata)
Prezentacija stručne službe JU Park prirode Biokovo

Projekcijama fotografija i poster prezentacijama stručna služba Javne ustanove Park prirode Biokovo predstavit će odabrane istraživačke projekte koji se posljednjih godina kontinuirano provode u Parku( 'Istraživanje i monitoring vrtne strnadice (Emberiza hortulana L.) i surog orla (Aquila chryaetos L.) u Parku prirode Biokovo','Istraživanje i monitoring dinarskog voluhara (Dinaromys bogdanovi Martino 1922) u Parku prirode Biokovo', 'Istraživanje i monitoring vuka (Canis lupus L.) u Parku prirode Biokovo', 'Monitoring najvažnijih speleoloških objekata u Parku prirode Biokovo' i dr.).

 

' S GOJAKOM PO MAKARSKOJ' – PREDSTAVLJANJE IDEJNOG PROJEKTA REKREATIVNO-EDUKATIVNE TEMATSKE STAZE 'TRAGOM ANTUNA GOJAKA (od 20, 30 sati )
Projekt predstavljaju Lidija Vukadin Vranješ i Josip Karamatić

Makarski krajolici bili su trajna Gojakova inspiracija, a svojim djelima ovjekovječio je Sv. Petar i Osejavu, Cvitačku, Nugal, Donju luku te Biokovo - upravo one predjele kojima bi i prolazila trasa buduće edukativne i rekreativne pješačko-biciklističke staze. Info ploče na punktovima sadržavale bi odabrane informacije o lokalitetu uz reprodukcije Gojakovih djela inspiriranih tim krajolikom. Trasa staze obuhvatila bi desetak punktova na prostoru grada Makarske, a kretala bi iz središta grada, iz/ili ispred Gradske galerije Antuna Gojaka. Ostvarenjem ovog projekta Makarska bi dobila svrhovito osmišljenu atrakciju koja bi se zasigurno uklopila u nastojanja usmjerena ka usložnjavanju spektra kulturno-turističkih aktivnosti destinacije.

 

'RODOSLOVLJA PRIČAJU BAŠTINU': RADIONICA – RODOSLOVLJA I RODOVI MAKARSKE I PRIMORJA (od 21,00 sat )
Uvodno predavanje: Jadranka Šunde
Voditelji radionice:  Lara Urlić, Natalija Urlić, Marino Srzić

 

'SJEĆANJE NA TINA' – POETSKO-GLAZBENI RECITAL
Stihove Tina Ujevića govore Ivna Talaja i Ana Nakić, uz glazbenu pratnju Stipana Popovića (gitara) i klape Garbin.
 
 

makarska logo