12°C weather icon

Noć muzeja u Gradskom muzeju Makarska

19.01.2012.

20.1.2012.

Hrvatsko muzejsko društvo organizator je tradicionalne, sedme Noći muzeja, koja će biti održana u petak, 27. siječnja 2012., od 18 sati do sat iza ponoći. U više od 100 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi obavljaju se završne pripreme kako bi ta prestižna kulturna manifestacija dosegla - a možda i nadmašila ! - prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja.
Atraktivne izložbe, ali i popratna događanja - pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga, promidžbenog materijala i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima - jamačno će privući brojnu publiku 27. siječnja 2012. godine, od 18 sati do sat iza ponoći, kad će biti održana Noć muzeja 2012. Podsjećamo, prošlogodišnja Noć muzeja nudila je atraktivan program na 160 lokacija u 67 gradova.

Gradski muzej Makarska i ove godine će sudjelovati u ovom nacionalnom projektu s programom: San Francisco - Makarska 1962. – Dubrovnik, čime objašnjava povezanost triju gradova prečesto stradalih od potresa. Posjetitelji će imati priliku razgledati i izložbu Potres 1962. Makarska i Primorja. Vedrija strana Noći muzeja 2012. odnosi se na glazbu, koju će kao obrade tradicionalnih pjesama, standarda, u muzeju izvoditi makarski rock sastav O+. Riječ je o obradama country, folk i blues pjesama. U noći muzeja sudjeluje i Zoran Spajić, kao moderator koncerta.
Plakat je osmislila naša sugrađanka, akademska slikarica Ana Polić Pavlinović.
makarska logo