3°C weather icon

Noć Kalalarge - program

25.07.2012.

26.7.2012.

Dana 2. kolovoza 2012. još jedanput proslavit ćemo našu najstariju, a nekada najširu i najdužu, ulicu u Makarskoj – Kalalargu. Bit će to prava fešta od pisme i spize te stoga pozivamo sve Makarane da nam se pridruže, pozovu svoje goste te da zajedno „doživimo našu Kalu“! Svi posjetitelji imat će priliku uživati uz zvuke dalmatinske pjesme klape Sol s Paga – prošlogodišnjeg pobjednika Festivala klapa uz mandoline i gitare, kao i brojne domaće izvođače: FA Tempet, Gradski zbor Makarska, klape - Makarska, Garbin, Srdela, te goste iz Vrgorca (Mandolinski orkestar). Čitav kulturno-zabavni program još će više „začiniti“ naše umirovljenice iz Udruge „Treća dob“ koje će se ovom prilikom prigodnim performansom naći u ulozi voditeljica. Duž čitave Kalalarge predstavit će se veliki broj izlagača s bogatom ponudom autohtonih proizvoda i rukotvorina.

Kalalarga, poznata kao žila kucavica grada, nekada najšira i najduža ulica u Makarskoj, navedenog dana opet će oživjeti. Prva Noć Kalalarge organizirana je 1994. g., a njezina trajna tema je prezentacija bogatstva tradicije našeg grada.
Lokalni povjesničar i kroničar prof. Petar Puharić, koji je nastavio djelo makarskih franjevaca kao i povjesničara don Petra Kaera i akademika Jakše Ravlića,dugo je istraživao povijest ove makarske ulice ostavivši nama i našim potomcima zapis o ulici i ljudima koji su u njoj živjeli.

DOŽIVIMO NAŠU KALU!

PROGRAM


Nastupaju:
Mandolinski orkestar iz Vrgorca
Folklorni ansambl TEMPET
Gradski zbor Makarska
Klapa Makarska
Klapa Garbin
Klapa Srdela

Gost večeri:
KLAPA SOL – Pag

Voditeljice: članice Udruge „Treća dob“

PRODAJNA IZLOŽBA AUTOHTONIH
SUVENIRA, JELA I PIĆA


makarska logo