26°C weather icon

Njemački turisti kod gradonačelnika

27.09.2007.


28. 09. 07.
Njemačke turiste i zaljubljenike u Makarsku Kelteyer Helgu i Wernera, koji u Makarskoj ljetuju već 41 godinu primili su gradonačelnik Marko Ožić Bebek, zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda i direktor Turističke zajednice Tonči Lalić u zgradi Gradskog poglavarstva.
Ovaj bračni par prvi puta u Makarsku je stigao 1966. godine kako bi kao svjedoci prisustvovali na jednom vjenčanju te im se toliko svidjela da su već sljedeće godine došli osobnim automobilom sa jednogodišnjom kćerkicom i samo dva dana vozačkog iskustva. Prvi stanodavac im je bio Blago Roso, a danas obitelj Ante Ravlića.

U Makarskoj su bili preko 60 puta, a znalo bi se dogoditi da čak 3 puta u godini posjete naš grad.
Ovdje im se sve sviđa; šetnica, plaže, uređenost grada, a najviše čisto more koje ih je odmah očaralo. Jedinu zamjerku Kelteyerovi su pronašli u motociklima, koji, iako im je zabranjeno, prečesto prolaze šetnicom uz plažu.

Gradonačelnik Bebek zahvalio se Kelteyerovima na prijateljstvu i vjernosti našem gradu, te izrazio nadu da će se na istom mjestu sresti kada bude navršeno njihovih 50 godina u Makarskoj. Kao uspomenu na ovaj susret gradonačelnik je dragim gostima uručio sliku Makarske, lokalne umjetnice Dese Marjete. Direktor Turističke zajednice Tonči Lalić također se zahvalio na njihovoj odanosti, te im je ovom prigodom poklonio sliku slikarice Sanje Srzić te karticu koja ih zauvijek oslobađa plaćanja boravišne pristojbe za vrijeme njihova boravka u Makarskoj
makarska logo