25°C weather icon

Niz kulturno-zabavnih i protokolarnih događanja povodom blagdana

31.07.2012.

Niz kulturno-zabavnih i protokolarnih događanja povodom
Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavit će se u Makarskoj već od četvrtka 2. kolovoza raznim kulturno-zabavnim i protokolarnim događanjima. Tako će se toga dana u organizaciji udruga proizišlih iz Domovinskog rata i Udruge žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ na Gradskom sportskom centru održati veliki humanitarni kulturno-zabavni koncert „Na krilima Hrvatske“, na kojem će nastupiti: Zlatni dukati (najbolji hrvatski tamburaši), Zorica Kondža, Dražen Žanko, Ivan Mikulić, Donna, Nenad Vetma, ŽK Fjoret, Niko Bete, Igor Cukrov, Milan Terze, Jessy Band, Marko Dodig - Paško, Plitvički bećari, Vertigo Bend, Zvona.


Pomorsko športsko-ribolovno društvo „Arbun“ organizirat će u subotu 4. kolovoza (dan uoči blagdana), tradicionalnu „Noć klapa“, s početkom u 21,30 sati. U romantičnom će ambijentu „Arbuna“ tako nastupiti klape: Srdela, Basca, Makarska i Trebižat, te Folklorni ansambl Tempet i Gradski zbor Makarska.

Protokolarna događanja

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u nedjelju 5. kolovoza 2012., Grad Makarska protokolarnim aktivnostima odat će dužnu počast hrvatskim braniteljima. Tako će se polaganje vijenaca upriličiti u 9,00 sati na Spomeniku hrvatskom branitelju, a u 9,20 na Spomeniku prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U 10,00 sati u katedrali sv. Marka održat će se misa za Domovinu.

Pučka fešta

U organizaciji Grada Makarske fešta povodom toga velikoga državnoga blagdana organizirat će se na gradskoj rivi u 21,00 sat. Uz bogatu gastro-kulinarsku ponudu domaćih proizvoda, nastupit će klapa Srdela, Gradska glazba Makarska, plesna skupina FA Tempet i Roso Bend.

Zatvara se riva povodom pučke fešte

Tom prigodom promet preko gradske rive od trajektne luke bit će zatvoren za promet vozila od 15:00 do 1:00 sat.
Stoga molimo vozače, kako bi se izbjegla gužva, da za ulaz u grad koriste magistralni put, istočni ulaz, te parking oko raskružja na Istoku (Dugišu).


Program

Četvrtak ,2. kolovoza 2012.
21,30 - Koncert „Na krilima Hrvatske“ – Gradski sportski centar

Subota, 4. kolovoza 2012.
21,30 - Koncert „Noć klapa“ – PŠRD „Arbun“

Nedjelja, 5. kolovoza 2012.
DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA
09,00 - Polaganje cvijeća na Spomenik hrvatskom branitelju - Park fra Jure Radića
09,20 - Polaganje cvijeća na Spomenik prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu – Šetalište dr. Franje Tuđmana
10,00 - Sveta misa za Domovinu - Katedrala sv. Marka
21,00 - Pučka fešta – Gradska riva
makarska logo