9°C weather icon

Nevrijeme i danas

18.02.2009.

19.2.09.

Nevrijeme je u Makarskoj jučer prouzročilo dodatne poteškoće i probleme. Tako su u popodnevnim satima zatvorene Ulica slikara Gojaka, Put Makra, Alkarska ulica, Petra Perice te sve ulice od tržnice prema sjeveru. Iako su sve gradske službe cijeli dan posipale sol po ulicama i čistili snijeg i led, promet je bio otežan u čitavom gradu. Građanima, koji nemaju zimsku opremu na osobnim vozilima, upućen je poziv da ne prometuju gradskim ulicama te se u popodnevnim satima mogao uočiti popriličan broj vozila parkiranih sa strane ceste.
Gradsko redarstvo i jučer je uputilo apel građanima na čišćenje leda i snijega ispred vrata, a Policijska postaja na upotrebu zimske opreme za vozila.
Gradski centar Osejava jutros je javio da Osnovna škola oca Petra Perice neće održati nastavu dok će u školi Stjepana Ivičevića profesori doći na posao, a roditelji će odlučiti hoće li poslati djecu. Srednje škole također ne rade.
U 8,00 sati izmjerena je temperatura 2,6 stupnja C, a bura je puhala prosječnom brzinom od 120 km/h dok su udari bili i do 180 km/h.
Trajekt na liniji Makarska – Sumartin je još uvijek u prekidu.
Bura je jutros na gradskoj plaži, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana oborila veliki bor koji je pao na posađene čemprese i tako ih uništio.
Na Gradskom sportskom centru bura je na nogostup oborila veliki stakleni pano, a djelatnici Pogona za komunalnu djelatnost će ga ukloniti ćim dopuste vremenski uvjeti.
Mramorni niski rasvjetni stup preko puta restorana Grma također je nakrivljen.
U 11,00 sati cesta prema Makru, Puharićima i Velikom Brdu od crkve prema Matićima i Gojacima još uvijek nije u funkciji, ali se očekuje pomoć i intervencija pogona Županijskih cesta iz Makarske te bi i te ceste trebale biti puštene u promet do 14,00 sati.
U 10,30 sati izmjerena je temperatura od 2 stupnja C, a bura puše prosječnom brzinom od 100-110 km /h, na udare i do 150 km /h.
makarska logo