16°C weather icon

Nera Stipičević i predstava Kravica Ružica u četvrtak

06.06.2011.

7.6.2011.

Za kraj školske godine u sklopu Makarskog ljeta održat će se predstava Kravica Ružica u kojoj glumi naša sugrađanka Nera Stipičević.

Predstava će se održati u četvrtak 9. lipnja 2011. s početkom 20,30 sati na Ljenoj pozornici. Ulaznice po cijeni od 10 kn će se moći kupiti sat vremena prije početka predstave.

U SLUČAJU LOŠEGA VREMENA, PREDSTAVA ĆE SE ODRŽATI U SPORTSKOJ DVORANI STJEPANA IVIČEVIĆA
Kravica Ružica duhovita je poetska priča za djecu koja istražuje pitanja tolerancije i različitosti, ali i problema nasilja među djecom. Autor teksta Andri Beyeler dobitnik je nagrade Braća Grimm 2005., koja promovira izvrsnost u dramskom stvaralaštvu za djecu. Tekst je pisan u kondenziranom, poetskom jeziku u formi pričanja priče (storytellinga) za dva pripovjedača koji igraju 16 različitih uloga.
U 2003. i 2004. godini izvedeno je više od 12 različitih produkcija ove adaptacije u Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji i od tada tekst ne silazi s repertoara dječjih kazališta širom svijeta.


Sadržaj:
Na seoskom imanju seljak počinje uviđati kako njegova krava Ružica svakoga grdi zbog bilo čega i u svakoj prilici: psa zato što tako brzo jede da će ga sigurno boljeti trbuh, kokoš zato što kokodače glasno i privlači na sebe pažnju svaki put kad snese jaje, pa čak i zlatnu ribicu zato što pliva gola unaokolo. Seljak je odvede na aerodrom i pošalje u Afriku. No, uskoro se na farmi pojavljuju afričke životinje tražeći utočište od krave Ružice. Kad se na kraju pojavio i slon za kojeg više nije bilo mjesta na farmi, seljak ode po Ružicu u Afriku i dovede je natrag. No, kad je Ružica ponovno započela sa svojom rutinom, životinje ju jednostavno zamole da im priča o svojim putovanjima. Potpuno uronjena u svoje priče o prekrasnim zvjezdanim afričkim noćima, zaboravi biti zločesta. Promijenjena i ukroćena, Ružica shvati da se ne smije više ponašati kao prije.

makarska logo