12°C weather icon

Natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma

29.11.2010.

30.11.2010.

Suradnja Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) nastavlja se i ove godine raspisivanjem natjecanja mladih u pisanju najljepšeg pisma. UN je 2011. godinu proglasio Međunarodnom godinom šuma. U skladu s tim je Svjetska poštanska unija (UPU) za ovogodišnje, 40. međunarodno natjecanje odabrala temu: Zašto je važno čuvati šume? Prijave se primaju do 1. ožujka 2011.

Zbog svoga edukativnoga karaktera i podizanja svijesti o važnom doprinosu šuma u ublažavanju klimatskih promjena, opskrbi pitkom vodom i zaštiti okoliša, očekujemo da će ovogodišnje natjecanje pobuditi veliko zanimanje nastavnika i učenika.

Kako bi se mlade potaknulo na sudjelovanje i motiviralo na pisanje u godinama koje su Ujedinjeni narodi proglasili 'Godinama pismenosti (2003. – 2012.)', pripremili smo i vrijednu nagradu: jednodnevni izlet unutar Hrvatske za autora najljepšeg pisma i cijeli njegov razred. Usto, pobjednika čeka daljnje međunarodno natjecanje Svjetske poštanske unije. Vrijedne nagrade očekuju i natjecatelje koji se plasiraju od 2. do 8. mjesta.

Da bi se zainteresirani uključili u ovu 'literarnu utrku', moraju ispunjavati dva važna kriterija: pripadati skupini učenika od 1. do 8. razreda osnovne škole te imati manje od 15 godina na datum 30. travnja 2011. godine. Učenici koji ispunjavaju zadane uvjete trebaju se pridržavati uputa koje nalažu da pismo bude napisano u školskoj godini 2010./2011., hrvatskim jezikom i latiničnim pismom. Pismo može imati od 500 do 800 riječi te treba sadržavati elemente pisma (adresu primatelja, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu i potpis pošiljatelja).

Pismo treba poslati na adresu:
Agencija za odgoj i obrazovanje
'Međunarodno natjecanje mladih za najljepše pismo'
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

Nakon primitka svih pisama stručno povjerenstvo, koje će imenovati Agencija za odgoj i obrazovanje, odabire pobjednika i još 7 nagrađenih pisama, odnosno autora.

makarska logo