17°C weather icon

Natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma u 2012.

25.01.2012.

26.1.2012.

prijava: 01.03.2012.
organizator: Hrvatska pošta / Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO)

Suradnja Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) ponovno je aktualizirana objavom natjecanja mladih u pisanju najljepšeg pisma. Svjetska poštanska unija je za ovogodišnje, 41. međunarodno, natjecanje predložila temu pod nazivom: 'Napiši omiljenom sportašu/sportašici pismo u kojem ćeš objasniti što tebi znače Olimpijske igre'. Prijave se primaju do 1. ožujka.

Ova je tema odabrana zato što se ove godine od 27. srpnja do 12. kolovoza održavaju Olimpijske igre u Londonu. Cilj ove teme je podizanje svijesti o važnosti olimpijskog duha te stvaranje boljeg svijeta uz pomoć sporta, promicanjem univerzalnih vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja. Kako bi se mlade potaknulo na sudjelovanje i motiviralo na pisanje pisma, pripremili smo i vrijednu nagradu: jednodnevni izlet unutar Hrvatske za autora najljepšeg pisma i cijeli njegov razred. Usto, pobjednika čeka daljnje međunarodno natjecanje Svjetske poštanske unije.

Da bi zainteresirani mogli sudjelovati u natjecanju, moraju ispunjavati dva važna kriterija: pripadati skupini učenika od 1. do 8. razreda osnovne škole te imati manje od 15 godina na dan 30. travnja 2012. godine. Učenici koji ispunjavaju zadane uvjete trebaju se pridržavati uputa prema kojima pismo treba biti napisano u školskoj godini 2011./2012., hrvatskim jezikom i latiničnim pismom. Pismo mora imati od 500 do 800 riječi te mora sadržavati elemente pisma (adresu primatelja, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu i potpis pošiljatelja).

Pismo treba do 1. ožujka 2012. godine poslati na adresu:
Agencija za odgoj i obrazovanje
za natječaj Hrvatske pošte
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

Nakon primitka svih pisama neovisno stručno povjerenstvo, koje će imenovati Agencija za odgoj i obrazovanje, odabrat će osam najljepših pisama. Najuspješnije pismo objavit će se na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje te na web-stranicama Hrvatske pošte. Također će se objaviti imena autora ostalih sedam najuspješnijih pisama, kao i ime škole koju pohađaju.
makarska logo