- weather icon

Natječaj za organizacije nezavisne kulture

27.12.2012.

28.12.2012.


Clubture je suradnička platforma koja od 2002. godine povezuje organizacije nezavisne kulture kroz programsku razmjenu i suradnju. Od tada do danas u Clubture se uključilo preko 160 udruga, umjetničkih organizacija i inicijativa iz svih krajeva Hrvatske koje su partnerski provodile različite projekte i razmijenile raznolike kulturne sadržaje: predstave, koncerte, predavanja, radionice, izložbe, filmske projekcije, tribine, performanse...

Udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije nezavisne kulture koje do sada nisu provodile suradničke projekte kroz Clubture mogu prijaviti projekt kao nositelji.

Za sudjelovanje je potrebno:

1. Naći barem jednu partnersku organizaciju te zajednički osmisliti projekt

2. Pronaći najmanje tri grada ili mjesta u kojima će se realizirati najmanje tri različita javna događaja

3. Isplanirati vrijeme događanja projekta u periodu između 15. ožujka i 15. prosinca 2013. godine

4. Ispuniti prijavnicu i poslati je zaključno sa 14. siječnjem 2013. godine

Clubture može pokriti tročkove puta, smještaja i prehrane umjetnika i izvođača, troškove promocije, honorare umjetnika i izvođača, prijevoz i najam opreme, materijalne troškove za izvedbu programa i trošak izvedbe programa (npr. izvedba predstave).

Rok za prijavu je 14. siječnja 2013.

O tome koji će se projekti provoditi kroz 2013. godinu, odnosno što će se financirati iz prikupljenih sredstava zajednički odlučuju sve organizacije koje su prijavile program te sve članice Skupštine mreže Clubture. Konačna odluka bit će donesena u veljači 2013. godine.

Sve informacije, kao i dokumenti za prijavu dostupni su na istaknutom linku.
makarska logo