12°C weather icon

Natječaj: 'Lica raznolikosti'/ 'Faces of Diversity'

18.01.2012.

18.1.2011.


prijava: 02.02.2012.
organizator: Veleposlanstvo SAD / Fotoklub zagreb
url: http://zagreb.usembassy.gov

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država poziva učenike i studente da se prijave na natječaj i izložbu fotografija pod nazivom 'Lica raznolikosti'/ 'Faces of Diversity' organiziranu u suradnji s Fotoklubom Zagreb. Rok prijave je 2. veljače.

Cilj izložbe je povećati svijest o ljudskim pravima, problemima manjina, različitim tipovima raznolikosti – spolne, vjerske, LGBT, etničke, jezične, dobne i sve druge koje postoje u hrvatskom društvu. Kroz izložbu, Veleposlanstvo poziva hrvatske učenike i studente da pokažu svoju priču o raznolikosti, jednakosti i pluralizmu.

Sudjelovati mogu hrvatski učenici i studenti dobnih skupina od 14 do 18 godina, te od 19- 23 godine.

Fotografije treba poslati Veleposlanstvu SAD-a na e-mail irczagreb@state.gov s naznakom 'Faces of Diversity Exhibit' u polju Subject. Fotografija mora biti u .jpg ili .jpeg formatu. Primat će se najviše tri fotografije od jednog autora. Svaki sudionik mora navesti osnovne informacije – ime , prezime, dob, školu ili sveučilište, telefon.

Prijavljene fotografije bit će uvrštene u foto album 'Faces of Diversity' koji se nalazi na facebook stranici Veleposlanstva SAD-a, te će nakon otvorenja same izložbe, 6. veljače, biti prikazane u galeriji Fotokluba Zagreb.

Posjetitelji oba mjesta mogu pregledati prijavljene fotografije. Jedan autor će biti nagrađen na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. veljače u Fotoklubu Zagreb.

Pobjednik će biti oglašen na web stranicama Veleposlanstva SAD-a i Fotokluba Zagreb, kao i na facebook stranici Veleposlanstva, 23. veljače..

Nagrada će se dodijeliti fotografiji koja najbolje predstavlja raznolikost i uzajamno uvažavanje, kako je odredila komisija koju čine predstavnici Veleposlanstva SAD-a, hrvatskih fotografskih profesionalaca i vodećih umjetničkih organizacija.

Za dodatna pitanja vezana uz natječaj, javiti se na e-mail irczagreb@state.gov s naslovom Faces of Diversity Photo Exhibit.

Prijavljene fotografije koje ne udovoljavaju zahtjevima Veleposlanstva SAD-a ili koje na drugi način sadrže zabranjene, neprikladne, nebitne ili kopirane sadržaje bit će diskvalificirane i uklonjene iz selekcije za prikazivanje i nagrađivanje.
makarska logo