31°C weather icon

Nastavak projekta ''S osmijehom u školu'': Održan koordinacijski sastanak

06.09.2019.

U Gradskoj vijećnici 3. rujna  je održan koordinacijski sastanak povodom nastavka projekta u školskoj godini 2019./2020. "S osmijehom u školu" - Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca - Faza III u školskoj godini 2019./2020. Nositelj projekta je Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA. Sastanku su nazočile ravnateljice Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice Marica Gržić i Renata Gudelj sa stručnim suradnicima, Ivan Andrijašević, predstavnik JU MARA, voditeljica Olivia Prodan Ravlić i koordinatorica projekta Marina Andačić Krivić.

 

U ovoj školskoj godini projektom je osigurano 13 pomoćnika u nastavi za 19 učenika u dvije osnovne škole čiji je osnivač Grad Makarska, uključujući i tri nova učenika prvih razreda.

U nastavku projekta ponovno će biti angažirani dosadašnji pomoćnici u nastavi, a novi će se tražiti putem javnog oglasa.

 

Projekt poboljšava zapošljavanje mladih, a dosada ih je kroz projekt zaposleno 20 -ero uglavnom pedagoške struke. Za sve one koji nemaju završenu edukaciju, Udruga OSI Sunce će organizirati edukaciju danas 6. rujna s početkom u 17,30 sati u prostorijama Udruge, na adresi Marka Marulića 5 kako bi spremni dočekali učenike od prvog dana nastave.

 

makarska logo