15°C weather icon

Najveća kulinarska imena u Makarskoj: Treći po redu Interregionalni kup kuhara europskih regija od 17. do 19. veljače u hotelu Miramare

07.02.2017.

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija a u suradnji s Gradom Makarska i Turističkom zajednicom Grada Makarske od 17. do 19. veljače u hotelu Miramare održat će se treći po redu Interregionalni kup kuhara europskih regija- IKKER.

Kao uvertira u kulinarska događanja koja nas očekuju sljedeći tjedan, u petak, 10. veljače, u gradskoj vijećnici s početkom u 10,00 sati održat će se konferencija za novinare, a potom će se u Gradskom muzeju Makarska otvorit izložba dijela najveće privatne zbirke kuharica i knjiga o turizmu u Europi. Autor izložbe pod nazivom „Od davnina je Europa uživala u kulturi hrvatskog stola“ je Zlatko Puntijara.

Kako doznajemo od organizatora, uz natjecanja, na IKKER-u će se organizirati i stručne edukacije za ugostitelje s područja Makarske, najavljen je dolazak predstavnika struke i institucija, te sudjelovanje velikih imena kulinarstva. Među ostalim prezentirat će se i autohtona jela Makarske, Dalmacije, Hrvatske i Makedonije.

 

Na ovogodišnjem IKKER-u okupit će se 15 najbolje plasiranih kuhara s natjecanja održanih u 2016. godini od kojih će jedan ponijeti titulu najboljeg interregionalnog kuhara 2017. godine.

 

makarska logo