5°C weather icon

Najbolji sportaši Grada Makarske 2011.

26.01.2012.

27.1.2012.

Jučer 26. siječnja 2012. u ugodnoj atmosferi dvorane „Žalo“ hotela Osejava održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Makarske za 2011. godinu. Malonogometaš Dragan Stanković i rukometašica Milka Divić su najbolji sportaš i sportašica, VK Galeb i ŽRK Hoteli Makarska najbolja momčad i ekipa, Sanja Luetić i Branimir Bućan najbolji treneri, dok je nagradu za životno djelo primio Veselko Šimić. Svečanost je vodio zamjenik predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Makarske Frane Mucić, dok su priznanja uručili zamjenici gradonačelnika Ivan Ivanda i Ante Novak te predsjednik Zajednice Stipe Bušelić i vijećnik Gradskog vijeća Grada Makarske Miro Družianić. U ime grada Makarske svim laureatima čestitao je dogradonačelnik Ivanda. Druženje se nastavilo i nakon službene dodjele na prigodnom domjenku u aranžmanu hotela Osejava.
U KATEGORIJI ŠPORTSKIH NADA

TOMISLAV GALIĆ, član VK BIOKOVO
FILIP RAOS, VK BIOKOVO
IVO BEROŠ, VK GALEB
IVAN ČULJAK, VK GALEB
BORIS MIRKO, RK KINGTRADE
JANKO JAN STAKIĆ, RK KINGTRADE
MATEA FILIPOVIĆ, JUDO KLUB BIOKOVO
STIPE FILIPOVIĆ, JUDO KLUB BIOKOVO
IVAN BORAS, ŠPK BRILJANTIN
MIA JUJNOVIĆ, ŠPK BRILJANTIN
KATE GOJAk, ŽRK HOTELI MAKARSKA
MIA ŠAPIT, ŽRK HOTELI MAKARSKA
VANJA TURIĆ, AK SVETI MARKO
IVAN ALERIĆ, KK AMFORA
TEA ROGIĆ, OK MAKARSKA
MARELA MASTELIĆ, OK MAKARAKA
ELA ŠULENTA, KBK MAWASHI
FILIP VULETIĆ, HNK ZMAJ
FILIP GOJAK, HNK ZMAJ
ANTE BOKŠIĆ, MNK NOVO VRIJEME ERA COMMERCE

KATEGORIJA SPORTSKI DJELATNIK

SANJA LUETIĆ - PŠK BRILJANTIN

Rođena je 28. veljače 1964. u Kotor Varoš u Bosni i Hercegovini. S Franom Mucićem bila je osnivač Plesnog športskog kluba Briljantin. S njim je osvajala nagrade u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.
Od 1998. radi kao rizničarka u Plesnom športskom klubu Briljantin. Istovremeno u klubu vrijedno i uspješno radi kao trener volonter.KATEGORIJA STRUČNI DJELATNIK - TRENER

BRANIMIR BUĆAN VK GALEB MR

Branimir Bućan rođen je 5. svibnja 1971. g. u Splitu. Sportski put započeo je VK Mornar iz Splita s kojim je 1986. g. osvojio Kup pobjednika kupova Europe. Bio je stalni član kadetske i juniorske reprezentacije Jugoslavije. U Makarsku dolazi 1993. g. kad s Galebom nastupa Prvoj ligi. Trenersku palicu Galeba preuzima u veljači 2008 godine i odmah osvaja prvo mjesto u Drugoj vaterpolskoj ligi. U Prvoj B ligi u sezoni 2008/09 osvaja 4. mjesto.
2009/10 g. osvaja 3. mjesto a kruna njegova uspješnog rada je osvajanje 1. mjesta u Prvoj B ligi u sezoni 2010/11 godine. Zahvaljujući njegovom radu klub se uspješno natječe u svih 6 kategorija( nade, mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori).

U KATEGORIJI SPORTAŠA
DRAGAN STANKOVIĆ MNK - NOVO VRIJEME ERA COMMERCE

Rođen je 2. svibnja 1982. g. Reprezentativac Hrvatske u futsalu i odigrao je 20 reprezentativnih utakmica. Lom noge zaustavio je njegovu reprezentativnu karijeru.
Došao je u Makarsku prije sezone i pol i od tad počinje juriš NVEC-a na vrh Druge
HML lige. Neosporno da je lider na terenu, najbolji igrač 2.HMNL lige jug. Igrom i ponašanjem predvodi Novo Vrijeme na putu prema Prvoj ligi. Odigrao je 11 prvenstvenih
Utakmica i postigao je 13 golova.

U KATEGORIJI SPORTAŠICE
MILKA DIVIĆ

Rođena 1994. standardna je članica seniorske ekipe koja je osvojila 4. mjesto u jesenskom dijelu prvenstva 2. lige jug. Najbolji je strijelac 2. lige jug s ukupno 85 postignutih golova, ostavivši iza sebe puno afirmiranih igračica iz drugih klubova. Najbolji je igrač i strijelac u juniorsko - kadetskoj ekipi koja sudjeluje i 1. hrvatskoj ligi, i praktički je već kroz kvalifikacije izborila nastup na završnici prvenstva Hrvatske među 12 najboljih ekipa u 2012. godini. U 2011. uspješno je nastupala za regionalnu reprezentaciju Dalmacije i nametnula se izbornicima reprezentacije Hrvatske, a njezin talent primijetili su i prvoligaški klubovi. Svojim sportskim fanatizmom vuče i suigračice, veliki je fajter na terenu, najviše od svega što ne voli su - porazi. Da je sportašica od glave do pete potvrđuje i podatak da je Milka 2006. proglašena sportskom nadom u tenisu, a evo je sad s priznanjem za najbolju sportašicu.


U KATEGORIJI SPORTSKE UDRUGE

MUŠKA: VK GALEB -MR

2011. godina definitivno spada u najuspješniju godinu njegove bogate sportske povijesti. Mlađi kadeti plasirali su se na završnicu prvenstva kupa Hrvatske gdje osvajaju treće mjesto. Kadeti su se izborili za završnicu prvenstva Hrvatske gdje osvajaju sedmo mjesto. Ovaj uspjeh je tim veći što je izboren u najtežoj kvalifikacijskoj skupini u konkurenciji četiri prvoligaša i dva Prvo-B ligaša.
Kruna sportskog uspjeha Galeba je osvajanje prvog mjesta i Prvoj B ligi.


ŽENSKA: ŽRK HOTELI MAKARSKA

ŽRK Hoteli Makarska završio je jednu od najuspješnijih godina do sada u 17. godina postojanja. U svim segmentima klub je stasao, organizacijskom i stručnom. Osim natjecateljskih rezultata veliku vrijednost kluba čini međunarodni turnir koji će ove godine doživjeti jubilarno 15. izdanje. Klub broji 60 registriranih igračica uz 20-ak polaznica škole rukometa. Klub nastupa u 6 službenih natjecanja s 5 kategorija. Seniorke igraju u 2. ligi jug(2. stupanj natjecanja) i jesenski dio natjecanja završile su na visokom 4. mjestu odmah iza bivših prvoligaša. Kadetkinje igraju u 1. hrvatskoj ligi i korak su do završnice prvenstva. Djevojčice 98. su osvojile 6. mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji 40 ekipa a djevojčice 2000. godište su uspješne, 4.. u županijskoj ligi. Više kadetkinja i mlađi kadetkinja igrale su za regiju i selekciju Dalmacije.


U KATEGORIJI PRIGODNE NAGRADE - OBLJETNICE

1. VK BIOKOVO - POVODOM 90. OBLJETNICE
2. HNK ZMAJ - POVODOM 90. OBLJETNICE
3. KK AMFORA - POVODOM 40. OBLJETNICE
4. ATLETSKI KLUB SVETI MARKO - POVODOM 15 OBLJETNICE


POSTHUMNA PRIZNANJA

MARIO GAŠPAR
Rođen je 2. prosinca 1950. g . Krajem 80-ih aktivno se uključuje u rad veslačkog kluba Biokovo. Zbog svoje nesebičnosti i agilnosti uprava kluba ga predlaže za predsjednika i na toj funkciji je bio od 1986-1992. Uspio je veslački sport u Makarskoj dignuti na jednu višu razinu - povećati članstvo, vratiti veterane u klub, osigurati kontinuitet treninga i odlaska na natjecanje. Osobno je zaslužan za organiziranje veslačkog prvenstva Hrvatske u Makarskoj.

ROBERTO KUZMANIĆ
Rođen je 1968. g. Po dolasku u Makarsku 1993. g uključuje se u rad HNK Zmaja gdje kao fizioterapeut radi do posljednjeg dana života. Paralelno je obnašao i funkciju člana Izvršnog odbora VK Galeb-MR od 2009. godine. U svakom trenutku bio je na raspolaganju sportu i svim sportskim udrugama u Makarskoj. I po tome će ga se mnoge generacije sportaša u Makarskoj i sjećati.

MIRO JELAVIĆ
Rođen je 1955. godine. Ragbijem se počeo baviti 1972. g. u juniorima Energoinvesta. Bio je standardni igrač seniorskog tima Energoinvesta u godinama najvećih uspjeha. Za klub je igrao više godina i odigrao je oko 120 utakmica. Kao talentirani igrač zapažen je i od trenera reprezentacije Jugoslavije. Tako je za juniorsku reprezentaciju odigrao tri utakmica a također i za reprezentaciji ispod 21 godine dvije utakmice.

MILAN OŽIĆ
Rođen je 7 lipnja 1982. g. Sportom se počeo baviti 1990. godine u HNK Zmaj ali je zbog zdravstvenih problema 1994. prestao aktivno igrati. 2002. godine sa svojim vršnjacima osniva MNK Moroskok gdje sudjeluje kao igrač , a posljednjih par godina i kao voditelj momčadi. Jedan je i od suosnivača" Dalmacija Wine expo" manifestacija koja je održana prvi put 2010. u Gradskoj dvorani, koja još traje i promovira makarski turizam.

TONI ROSO
Rođen je 1990.. g. u Makarskoj u Makarskoj. Član SAK Ekstrem je od 2004. Od 2008. član stanice GSS-a Makarska gdje je sudjelovao u akcijama spašavanja. Od strane komisije za alpinizam(HPS) proglašen je najperspektivnijim mladim hrvatskim alpinistom. Također je i sudionik brojnih alpinističkih kampova u organizaciji HPS-a. Ispenjao je na desetke smjerova po Biokovu, Alpama. . .


RENATO BALAJIĆ
Rođen je 18. veljače 1989. godine. Kao kadet se počeo baviti ragbijem u RK Makarska rivijera gdje zapažen kao vrlo talentiran pa je pozivan u međunarodni kamp HRS-a. 2004. počinje se baviti rukometom u RK Osejava gdje pokazao svoj talent kao vratar. Istovremeno je 2009. i 2010. bio trener kategorije dječaka a ujedno je upisao Olimpijsku akademiju pri HRS-u u Puli gdje uspješno završio prvu godinu. Ali 2011. odlazi na policijsku akademiju koju uspješno završava i 18 11. 2011. započinje pripravnički staž u policiji za posebne namjene,NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO
VESELKO ŠIMIĆ

Veselko Šimić rođen je 14. 12. 1960. godine u Splitu. Diplomirani je pravnik. Sportom se počeo baviti kao gimnazijalac gdje je za srednjoškolsko sportsko društvo Mucrum nastupao u šahu i košarci. Igrao je i za juniore RNK Zmaja . Ozbiljnije se počeo baviti sportom početkom 1970. godine u Ragbi klubu Energoinvest i za makarske ragbijaše nastupao je sve do 1983. godine kada se odlučio posvetiti suđenju ragbija. Igrao je dva puta i za reprezentaciju Jugoslavije. Sudio je sve do 2005. godine gdje mu je najveći uspjeh kada je 1990. g. bio proglašen najboljim sucem u Jugoslaviji Iako je sudio ponekad bi zaigrao na kup utakmicama i međunarodnim klupskim utakmicama tako da je zadnje nastupe imao na turnirima u ragbiju 7., 1993 g. u Benidormu(Španjolska) i Pragu. Također je od 1973. do 1985. sudio i košarku, a dvije godine paralelno s ragbijem. U košarci i u ragbiju imao je savezni rang, a položio je i za rukometnog i nogometnog suca. Uz suđenje i igranje bio je nekoliko godina trener makarskih kadeta i juniora. Pohađao je više međunarodnih seminara za trenere i ragbi suce u zemlji i inozemstvu gdje je i sudio i više međunarodnih i klupskih utakmica. Bio je ragbi instruktor i kontrolor, predsjednik sudaca RS Dalmacije i član Izvršnog odbora sudaca Jugoslavije. U vrijeme najvećih uspjeha makarskog ragbija 1994. do 2006. bio je tajnik RK Makarska rivijera, kada su osvojena dva prvenstva, dva kupa i kruna svega je 1999. g. kada su osvojili Srednjoeuropski kup. Sudjelovao je u organizaciji preko 20 međudržavnih utakmica reprezentacije Hrvatske i Makarska je bila u svjetskim okvirima prepoznata kao jedan svojevrsni hram hrvatskog ragbija. Bio je dugogodišnji dopisnik više dnevnih i tjednih novina. Objavio je knjigu "OKO SPORTA" 2011. g. Dobio je brončanu paketu Sofke Makarska za 10 godina rada u košarci.

makarska logo