6°C weather icon

Najava: Božićni grad 2011.

27.11.2011.

28.11.2011.


Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije manifestacije Božićni grad 2010., prema istom konceptu, s ponosom možemo reći kako će se i ove godine Božićni grad otvoriti 6. prosinca 2011. Cilj nam je iz godine u godinu podizati kvalitetu manifestacije: vizualno, programski i sadržajno kako bismo našim građanima i gostima pružili istinski božićni ugođaj.

Božićni grad manifestacija je koja obuhvaća niz elemenata: prodajni sajam, na ovim prostorima najveće Jaslice, Radionica Djeda Božićnjaka, božićno-novogodišnji vlakić, raznovrsna gastro-kulinarska ponuda te bogat kulturno-zabavni program u sklopu kojeg se gotovo svakodnevno organiziraju koncerti, nastupi, predstave za djecu i odrasle.
Prigodni kulturno-zabavni program koncipiran je po principu da se na centralnoj bini svaki dan razmjenjuju razni izvođači. Program Božićnog grada uskoro ćemo objaviti.
Svečano otvaranje održat će se 6. prosinca 2011. u sklopu kojeg će nastupiti DV Biokovsko zvonce i Dora Klarić, OŠ o. Petra Perice, OŠ Stjepana Ivičevića te gost večeri Antonija Dora Pleško.

Radionica Djeda Božićnjaka ove godine je veća i sadržajnija, za svu djecu bit će otvorena svaki dan od 9,30 do 11,00 te od 17,00 do 19,00 sati, a vodit će je animatorica Emina. U Radionici će se izrađivati čestitke, crtati, pisati pisma Djedu, pripremati pokloni, izrađivati ukrasi za božićno drvce ...
Svi radovi izrađeni u sklopu Radionice bit će izloženi na prigodnom drvcu koje ćemo zajedno kititi 23. prosinca 2011. I ove godine radit će se „Mega čestitka“, najveća božićna čestitka u Hrvatskoj, u suradnji s Tvornicom papira Belišće d.d. koji su posebno za ovu prigodu darovali „rolu“ papira dugu čak 30 metara. Prošle godine djeca su napravila 17 metara dugu čestitku, a koliko će metara makarski mališani ove godine uspjeti ispisati, to ćemo vidjeti također 23. prosinca. Još jedna novost u Radionici Djeda Božićnjaka je Božićno kino koje će svakodnevno prikazivati božićne filmove i crtiće. Program Božićnog kina bit će postavljen na oglasnoj ploči ispred Radionice. Kako bismo s još više sadržaja obogatili dječje aktivnosti, u Radionici smo organizirali i malu Božićnu knjižnicu koja će biti na raspolaganju svim posjetiteljima radionice.

U sklopu prodajnog sajma, za razliku od prošle godine kada su izlagači svoje proizvode nudili na štandu, ove godine osigurane su drvene kućice kako bi sajam funkcionirao i kada je loše vrijeme.

Sve navedeno, a i još puno toga neotkrivenog, jamči odličan provod u Božićnom gradu 2011.!

makarska logo