14°C weather icon

Nacrt lokalnog programa djelovanja za mlade na javnom uvidu do 3. listopada 2016.

19.09.2016.

Grad Makarska izradio je Nacrt lokalnog programa djelovanja za mlade koji će na uvidu javnosti, na internetskoj stranici Grada, biti dostupan sve do 03. listopada 2016.
Komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije svi zainteresirani mogu poslati Petru Kelvišeru, voditelju projekta na adresu elektroničke pošte: petarkelviser@gmail.com do isteka propisanog roka. U tekstu elektroničke poruke treba istaknuti:
•          Ime/Naziv sudionika u savjetovanju
•          Stranica prijedloga/ primjedbe
•          Tekst prijedloga/primjedbe
 
Pristigle komentare, prijedloge i primjedbe će obraditi Radna skupina za praćenje i evaluaciju projekta koja će ih objediniti u konačan dokument.
 
Lokalni program djelovanja za mlade grada Makarske za razdoblje od 2016. do 2020.
dio je istoimenog projekta koji Grad Makarska provodi u suradnji s udrugama Građanska inicijativa „Ruke za bolju Makarsku“ i Savjetovalište Lanterna u razdoblju od studenog 2015. do studenog 2016., uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.
Lokalni program temelji se na Nacionalnom programu za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. i ispitivanju potreba mladih u gradu Makarskoj provedenom u sklopu spomenutog projekta.
Mladi (populacija između 15 i 30 godina starosti) koji, prema posljednjem popisu stanovništva, čine 19,15% od ukupnog stanovništva u Makarskoj, vitalno su društveno bogatstvo koje zahtjeva osiguranje optimalnih društvenih razvojnih uvjeta. U tom smislu, Lokalni program je odraz neposrednih potreba i interesa mladih jer iste ne promatra kao društveni problem već kao društveni resurs.
Prvi dio Lokalnog programa vezan je uz analizu postojećeg stanja vezanog za život mladih na lokalnoj razini kroz šest prioritetnih područja. Analizom su se nastojali utvrditi trenutni kapaciteti razvoja života mladih na lokalnoj razini uz navođenje njihovih stavova i potreba po spomenutim područjima.
Želeći da Lokalni program bude operativan, a ne deklarativan dokument, u njegovom drugom dijelu, na temelju prethodne analize, predloženi su i preporučeni određeni policy prioriteti čvrsto  povezani s ciljevima, mjerama i zadacima koji bi se, u cilju poboljšanja stanja mladih, trebali realizirati u navedenom provedbenom razdoblju.
 
Integralni tekst Nacrta lokalnog programa djelovanja za mlade grada Makarske možete pročitati OVDJE
 

makarska logo