25°C weather icon

Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o posebnom režimu rada tržnica: Makarska pijaca spremna za otvaranje

08.04.2020.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio  je odluku o posebnom režimu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti COVID-19 kojom je dozvoljen rad tržnica uz mjere koje se moraju poštovati.

 

Kako stoji u odluci, dopušta se rad zatvorenih objekata u sustavu tržnica(prodavaonice i kiosci) na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnicu, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, a u kojima se prodaje: hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko-medicinski proizvodi, poljoprivredni lijekovi i hrana za životinje.

 

Dopušta se rad prodajnih mjesta(klupe) koje su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori  i na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnice, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, a na kojima se prodaje riba, mlijeko i mliječni proizvodi, voće i povrće.

 

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju tržnicama obvezne su, pored mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno osigurati ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt  i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca koji se nalaze u prostoru tržnice.

 

Za navedena prodajna mjesta, pravne ili fizičke osobe koje upravljaju tržnicama dužne su, pored općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, dodatno postaviti pregrade, odnosno ograde od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

 

Antonio Zec, upravitelj Pogona za komunalne djelatnosti Grada Makarske koji upravlja gradskom tržnicom potvrdio nam je da su obavljene sve preventivne mjere sukladno odluci nacionalnog stožera te da će gradska tržnica sutra 9. travnja početi s radom po posebnom režimu.

 

Odluka o posebnom režimu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti COVID-19

 

 

 

makarska logo