16°C weather icon

Molitva i svijeće za generale

15.11.2012.

16.11.2012.


U iščekivanju pravosudne presude za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Franjevačkom samostanu u Makarskoj 14. studenoga vjernici su molili za slobodu hrvatskih junaka.

Uz pjesmu Ženskog zbora franjevačke crkve gvardijan fra Ante Čovo je kazao kako politička moć uništava one koji joj stoje na putu. Jer, treba uništiti onoga koji ne da svoj identitet i narod. Bojim se da je presuda ispisana i prije sudskog procesa, i on je samo farsa, kazao je te dodao: – Je li zlo služiti svojoj domovini, a slobodan je samo onaj čovjek koji ljubi drugoga. Pravda pobjeđuje s istinom u srcu. Nitko nije mogao niti može pokoriti istinu. Naš ponos su naši heroji – poručio je fra Ante Čovo.

Vjernici su u mislima s generalima Gotovinom i Markačem, željom i nadom da će biti oslobođeni zapjevali ‘Bože čuvaj Hrvatsku’.

Motorističko srce za generale na makarskoj rivi

Članovi Moto kluba Sveti Jure iz Makarske, večer uoči izricanja presude generalima Gotovini i Markaču, upalili su svijeće na gradskoj rivi. Formirali su srce od svijeća poručivši tako da vjeruju u nevinost hrvatskih generala. Motoristima se pridružio i makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek.
makarska logo