13°C weather icon

Mogućnosti i izazovi europskih integracija

09.05.2012.

10.5.2012.

Udruga za demokratsko društvo u suradnji s Centrom za održivi razvoj (COR) i Centrom za europsku dokumentaciju i istraživanje - R. Schuman (CEDI), a uz potporu Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i Ureda za udruge Vlade RH organizira okrugli stol "Mogućnosti i izazovi europskih integracija"., koji će se održati u petak, 11. svibnja 2012, u 18 sati, u prostorijama Glazbene škole, u Makarskoj, Ulica don M. Pavlinovića 1 /III .

Cilj projekta je povećanje informiranog povjerenja hrvatskih građana u EU kroz radio emisije i organizaciju okruglih stolova kako bi se povećalo razumijevanje članstva u Europsko uniji, kako bi se poboljšala i proširila javna rasprava na lokalnoj razini među širom javnosti o temama vezanim uz pristupanje Republike Hrvatske u Europsku uniju u svijetlu pripreme građana za ulazak u punopravno članstvo EU.

Dr. Neven Šimac će u uvodnom slovu govoriti na temu "Što EU jest, a što nije: pitanja, dvojbe, nade", a vanjska suradnica Grada Makarske, gđa Zvjezdana Popović, govorit će o formiranju biokovske lokalne akcijske grupe (LAG).
Skup moderira g. Ivica Brnas.
Nakon uvodnih riječi planirana je rasprava. Na okrugli stol pozivamo pripadnike regionalne i lokalne vlasti, akademske zajednice, predstavnike regionalne razvojne agencije, civilnog društva, medija i svih dionika u društvu, kao i zainteresirane građane.


makarska logo