15°C weather icon

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Makarska

17.10.2012.

18.10.2012.


Središnja tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je aktivno starenje i cjeloživotno učenje, odnosno međugeneracijska solidarnost, a na taj način ujedno će se obilježiti Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Gradska knjižnica Makarska tako će poticati i razvijati aktivnosti koje imaju za cilj unaprjeđivanje programa vezanih za navedene teme.
Program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u Makarskoj započinje 23. listopada na Kačićevu trgu u Makarskoj, kod spomenika fra Andriji Kačiću Miošiću, prigodnom večeri poezije, kojom će ujedno Gradska knjižnica sudjelovati u akciji „Čitajmo zajedno“.
30. listopada u povodu 96. obljetnice osnutka Makarske gradske biblioteke održat će se okrugli stol na temu „Knjižnica – mjesto susreta i suradnje svih članova lokalne zajednice“.
Do kraja 2012. Gradska knjižnica besplatno će upisivati sve predškolce – kandidate za upis u prvi razred osnovne škole u svoje članstvo. Od početka Mjeseca hrvatske knjige do kraja kalendarske godine bez naknade će se pružati usluge svim sugrađanima koji to žele, a koji to do tada nisu bili registrirani korisnici GKM.
11. studenog 2012. prigodnim programom obilježit će se Dan hrvatskih knjižnica.
makarska logo