- weather icon

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2011. - Sjećanje na Tina – večer makarskih pjesnika

10.11.2011.

Cijela 2011. godina, pa tako i Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Makarska prolazi u znaku 95. obljetnice osnutka MAKARSKE GRADSKE BIBLIOTEKE Popa Petra Kaera i 120. obljetnice od rođenja velikana hrvatske poezije Augustina Tina Ujevića.

Povodom istog, dana 11. studenoga 2011. u 18 sati u predvorju stare srednje škole, u organizaciji Gradske knjižnice Makarska, održati će se pjesnička večer makarskih pjesnika pod nazivom „Sjećanje na Tina.“

Javni poziv za sudjelovanje u ovom programu objavljen je u Makarskom primorju broj 446 i 447, a pozvani su svi makarski pjesnici od 7 do 77 godina. Program je dogovoren i sa knjižničarima O.Š. «Stjepana Ivičevića» i Gimnazije «Fra Andrije Kačića Miošića» u Makarskog. Ovim programom GKM obilježit će obljetnicu smrti velikana hrvatskog pjesništva Tina Ujevića ( rođ. 4. srpnja 1891.- preminuo 12. studenog 1955. godine) i Dan hrvatskih knjižnica (sjećanje na 11. studenog 1960. godine kada je usvojen prvi hrvatski zakon o knjižnicama). Sudionici programa čitat će svoje ili pjesme Tina Ujevića, po vlastitom izboru.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige i 95. obljetnice, Gradska knjižnica Makarska vrši besplatan upis novih članova do kraja 2011. godine.

Novosti vezane za Gradsku knjižnicu Makarska možete pronaći i na novootvorenoj facebook stranici, kojoj je cilj okupljati prijatelje knjige iz Makarske i svijeta, te predstaviti velikane i «makarske muževe» koji su u prošlosti svojim djelima i knjigama obogatili GKM, Makarsku, Makaranke i Makarane svih dobi i uzrasta.
makarska logo