12°C weather icon

Ministar turizma Darko Lorencin danas u Makarskoj na startu međunarodne biciklističke trke Tour of Croatia

22.04.2015.

Danas u Makarskoj starta starta jedna od najvažnijih i najzanimljivijih ovogodišnjih sportsko-turističkih manifestacija u Hrvatskoj, međunarodna etapna biciklistička utrka Tour of Croatia u sklopu koje će biciklisti iz 10-ak europskih zemalja u pet dana preći 900 kilometara vozeći kroz osam županija duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske. U sklopu prve etape predviđen je uspon u Staru Podgoru, pa spust u kanjon Cetine, vožnja do Omiša i Dugopolja prema Splitu gdje će završnih 10 kilometara proći kroz park-šumu Marijan.
Već oko 10, 00 sati započinje zabavni program na gradskoj rivi, a početak utrke označit će ministar turizma Darko Lorencin u 11,50 sati. Ovom prigodom ministar će se u zgradi Grada sastati sa makarskim gradonačelnikom Tonćijem Bilićem i članovima Turističkog vijeća grada Makarske.
Riječ je o prvoj međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci koja se prvi put održava u Hrvatskoj, i koju je Međunarodna biciklistička federacija klasificirala u prvu kategoriju, što znači da se nalazi odmah ispod najpoznatijih biciklističkih i grand tour utrka, poput Tour de France, Giro di Italia i Vuelta a España.
Ovaj vrhunski sportsko-turistički događaj okupit će više od 500 sudionika, među kojima i 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja, a očekuje se da će tim povodom sva odredišta kroz koja će utrka prolaziti posjetiti i veći broj domaćih i stranih turista.
Riječ je o iznimno važnom događaju za promociju Hrvatske, njenih odredišta, turističke i druge ponude, jer osim Hrvatske radio televizije (HRT) utrku će svakodnevno prenositi i više stranih televizija, na 'čelu' s Eurosportom koji će svakodnevno prenositi etape utrke te slike biciklista zahvaljujući 'aranžmanu' s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) kombinirati s prikazima prirodnih ljepota hrvatskih nacionalnih i parkova prirode, gradova i područja kojima se vozi utrka.

 

 

 

makarska logo