12°C weather icon

Ministar Biškupić u posjetu Makarskoj

23.01.2008.

24.01.08.

     

Nakon jučerašnjeg otvaranja nove knjižnice u Splitu, Makarsku je u popodnevnim satima posjetio ministar kulture Božo Biškupić sa svojim suradnicima državnim tajnikom Jasenom Mesićem i pročelnikom Konzervatorskog odjela u Splitu Joškom Belamarićem. Ministra je dočekao gradonačelnik Marko Ožić Bebek sa svojim zamjenikom Ivanom Ivandom, te gradskim vijećnikom Darijom Antunovićem.

   

Odmah po dolasku ministar je sa suradnicima posjetio Gradski muzej gdje ih je dočekala ravnateljica Ana Kunac. Nakon kratkog obilaska i upoznavanja građe Gradskog muzeja, ravnateljica Kunac ministra Biškupića je upoznala sa tekućom problematikom koja znatno usporava daljnji razvoj makarskog muzeja. Kao glavni problem Kunac je detektirala – prostor, kako u muzeju, tako i na području kulture u cijelome gradu. Na ovu temu se nadovezao zamjenik Ivanda, istaknuvši kako je prioritet Grada Makarske Kulturni centar, koji bi ujedinio sve ustanove u kulturi na jedno mjesto. Ministar Biškupić obećao je podržati potrebe i programe Gradskog muzeja Makarska, predloživši uvođenje naplate ulaza u muzej.

    Nakon muzeja, ministar se nakratko zaustavio na Gradskom groblju i u Franjevačkom samostanu, gdje mu je dobrodošlicu poželio fra Miljenko Odrljin. Fra Miljenko je proveo uvažene goste po cjelokupnom kompleksu samostana i upoznao sa bogatstvom kojeg posjeduje. Fra Miljenko se također osvrnuo na problematiku prostora i vlage, koja uvelike šteti vrednotama samostana. Svoje oduševljenje ministar Biškupić nije krio ugledavši mozaik na stropu Crkve Blažene Djevice Marije na nebo uznesene, autora Josipa Biffela. Prepun pozitivnih dojmova viđenim, ministar je istaknuo kako bi Franjevački samostan trebao biti nezaobilazno mjesto svakom turistu koji posjeti Makarsku.
Na kraju ovog kratkog posjeta ministar je dao izjavu novinarima, te obećao da će Ministarstvo kulture podržati svaki kvalitetan program u Makarskoj.


         

makarska logo