3°C weather icon

Međunarodni rukometni turnir ''Makarska 2017.'': Tisuću i pol mladih sportaša na jubilarnom 20. okupljanju

20.06.2017.

Od ponedjeljka 26. lipnja do petka 30. lipnja Makarska će biti središte rukometnog svijeta mladih. Na jubilarni 20. po redu međunarodni rukometni turnir stiže preko 1.500 mladih sportaša: rukometaša i rukometašica raspoređeni u stotinjak uzrasnih selekcija iz 10 zemalja: Austrije, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Norveške, Poljske, Litve, Latvije, BiH i Hrvatske. Budući da u njihovoj pratnji već tradicionalno stiže i nekoliko stotina roditelja, ovaj turnir, čiji su pokrovitelji Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske, već se profilirao u značajnu sportsko – turističku manifestaciju.


Osim utakmica na Gradskom sportskom centru Makarska, turnir donosi i popratna događanja. Hrvatski rukometni savez će u srijedu 28. lipnja u Makarskoj promovirati Euro 2018. čiji je Hrvatska domaćin, a svakako da će maskota Tornjak izazvati dodatnu pažnju svih sudionika turnira.


Svečano otvaranje održat će se u ponedjeljak navečer na Kačićevu trgu s početkom u 21 sat, uz defile gradskom rivom pola sata ranije.


Svi detalji o 20. Međuanrodnom rukometnom turniru ''Makarska 2017''. bit će predstavljeni u srijedu 21. lipnja u 10,00 sati na konferenciji za novinare koja će se održati u gradskoj vijećnici.


 

makarska logo