4°C weather icon

Međunarodni dan žena u organizaciji Foruma žena SDP-a

05.03.2012.

6.3.2012.

Forum žena SDP-a Makarska i ove godine organizira proslavu 8. ožujka – Međunarodnog dana žena. Međunarodni dan žena nije samo dan za proslave i cvijeće, to je dan koji simbolizira dugu povijest borbe za ženska prava. Ovo je i prilika da se podsjeti na sve one žene koje su sudjelovale u ženskim pokretima diljem svijeta, dan je to pobune, prkosa i ustrajnosti u ostvarivanju ženskih ljudskih prava. Još jedan od ciljeva organiziranog obilježavanja ovog dana je skrenuti pozornost javnosti na položaj žena u Hrvatskoj, posebno na položaj na tržištu rada, ali i na aktualnost gotovo svih zahtjeva kojima je obilježena povijest ženskog pokreta.
Na temelju navedenog, ove godine makarski Forum žena SDP-a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena u suradnji sa udrugom „Domine“ iz Spllita organizira niz hvalevrijednih događanja i humanitarnih akcija.PROGRAM


08.03. 2012. (četvrtak)
10 sati - posjet Domu za stare i nemoćne
17 sati - druženje u hotelu "Biokovo"

09.03. 2012. (petak)
17 sati – Dobrovoljno vatrogasno društvo - predavanje "Boginje u svakoj ženi"
Predavanje će održati Nikolina Šimunović, akademska slikarica, članica udruge "Domine". Radi se o interaktivnom predavanju gdje se preko priče o 7 grčkih boginja nastoji potaknuti svaku ženu da u sebi pronađe arhetipove koji su prisutni u nama, a kojih najčešće nismo svjesne. Ovo predavanje je dobar alat za samoosnaživanje i samoosvještavanje žena.

17. i 18. ožujka 2012.
hotel "Biokovo" - radionica na temu osmišljavanja projekata i apliciranja na Fondove EU. Radionicu će održati članice udruge "Domine", a namijenjena je svima koji se žele okušati u poduzetničkim vodama, ali se ne snalaze u postojećim propisima.Makarski Forum žena SDP-a će, kao što to čini i svake godine, obići bolesne sugrađanke sa prigodnim poklonima.


makarska logo