19°C weather icon

Međunarodni dan muzeja obilježava se u srijedu u Gradskoj galeriji Antun Gojak

17.05.2016.

Međunarodni dan muzeja obilježit će se u srijedu 18. svibnja prigodnim programom u Gradskoj galeriji Antun Gojak od 10 do 18 sati. Svi posjetitelji moći će pogledati izložbu polaznika edukativnih radionica naslovljenih "Povijest boja" i "Biljke u slikarstvu", a i sami će dobiti prigodu izraditi kolaže od cvijeća (materijal je osiguran za sve zainteresirane).
U 11 sati djelatnici Javne ustanove Park prirode Biokovo organiziraju prigodnu radionicu na temu geološke osnove Biokovskog botaničkog vrta Kotišina. Bit će to prilika za upoznavanje sa značajkama bilnog svijeta zastupljenog u botaničkom vrtu koji predstavlja vrijedni prirodni i kulturni resurs grada.
Gradska galerija Antun Gojak ovim će događanjem završiti ciklus aktivnosti vezanih uz 21. Edukativnu muzejsku akciju koju je organizirala Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Gradska galerija ove je godine program naslovljen "Kulturni krajolik grada Makarske" provodila u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo – Biokovskim botaničkim vrtom Kotišina. Voditelji radionica bili su Toni Bilić, muzejski pedagog Galerije Gojak i Mila Vlajčić, voditeljica Biokovskog botaničkog vrta Kotišina.
 

makarska logo