11°C weather icon

Matica umirovljenika Makarska

Matica umirovljenika Makarska

Matica umirovljenika Makarska

Matica umirovljenika Makarska osnovana je 1947. godine kao Udruga Umirovljenika, a 31. listopada 2010. donesena je odluka o udruživanju u Maticu umirovljenika Splitsko - dalmatinske županije.

Matica umirovljenika je samostalna, nestranačka, socijalna i humanitarna udruga od šireg društvenog značaja koja se u okviru Ustava i zakona zalaže za ostvarivanje prava umirovljenika.

Matica veoma aktivno djeluje i otvorena je za svoje članove svakim danom osim nedjelje. U prostorijama Udruge se može popiti topli napitak, pročitati novine, igrati šah, tombola ili karte. U sklopu Matice djeluje i Ženski pjevački zbor „ Marineta“ koji sudjeluje na brojnim gradskim manifestacijama. Trudimo se što više udovoljiti potrebama naših članova i poboljšati kvalitetu života umirovljenika s cijele Makarske rivijere te organiziramo razne jednodnevne i višednevne izlete, odlazak u toplice i na susrete umirovljenika kao i česte odlaske u HNK Split. Redovno obilazimo slabije i bolesne članove i organiziramo posjete Domu za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

 

Tajnica Matice: Maja Raffanelli

 

Kontakt telefon: 021/ 616-537

e-mail: maja.raffanelli@gmail.com

 

makarska logo