13°C weather icon

Matica hrvatska: U četvrtak promocija knjige 'Što je novo u Dallasu'

27.11.2013.

U organizaciji Matice Hrvatske Makarska i Naklade Bošković u četvrtak će u Makarskoj biti predstavljena knjiga ‘Što je novo u Dallasu?', autora Davora Andrijaševića. Promocija knjige koja nakon 50 godina baca novo svijetlo na istrage o atentatu  na američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja počinje u koncertnoj dvorani Glazbene škole u 19 sati.

Sam autor o knjizi je rekao:' Postoji puno teorija i sve one imaju svoje protagoniste i dokaze, ali niti jedna od njih ne drži vodu. To je misterij svega. Gdje god da se uputite u istraživanju, jednog trenutka ćete stati… Ova knjiga je povijesni pregled cijelog slučaja. U prvom dijelu stavio sam se u ulogu apologete službene verzije, a u drugom dijelu raspravljam sa stajališta najvećeg skeptika na svijetu, tražim rupe u službenoj verziji i nabrajam sve pravce i rukavce istraga koje su do danas provedene, kako od istrage Kongresa tako do istraga privatnih istražitelja'.
Uz autora, knjigu će predstaviti predsjednik makarskog ogranka Matice Hrvatske Ivan Ivanda te nakladnik Zoran Bošković, a uz raspravu o knjizi posjetitelje očekuje i video prezentacija materijala o jednom od najpoznatijih ubojstava 20. stoljeća.
 

makarska logo