20°C weather icon

MasterCard Brod kulture – natječaj za kratku priču

25.04.2011.

26.4.2011.

prijava: 15.05.2011
mjesto: Hrvatski Jadran

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove godine slavi 5. godinu održavanja, te drugi put raspisuje natječaj za najbolju kratku priču, pod sloganom 'Najkraćim putem do čitatelja ... neprocjenjivo!'. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2011. godine.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom – Brodom kulture te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji MasterCard Broda kulture.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine eminentna imena hrvatske književne scene:Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac, kao i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.

Propozicije natječaja

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake) i deset kartica (18 000 znakova). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brod.kulture@gmail.com.

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov).
Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u jednom od najčešćih programa, kao što je OpenOffice Writer ili Word, ili u nekom od kompatibilnih programa.
Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 12 ili 14 točki.
Priča ne smije biti prethodno objavljena.
Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture kao jedinstvena kulturno-turistička manifestaciju u svijetu svih ovih godina plovidbe pokazala se kao izuzetno vrijedna i neprocjenjiva manifestacija koja obogaćuje hrvatsku kulturnu i turističku ponudu u ljetnoj sezoni na Jadranu. Svojim bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske i strane književne scene. Samo u posljednje tri godine preko palube Broda knjižare gostovalo je više od 100 domaćih i stranih književnika, pjesnika i publicista. Kulturni program, koji uključuje izvođenje drame, čitanje stihova i književne radionice, značajno obogaćuje ponudu hrvatskog kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.
makarska logo